Magával ragadó történetek az e heti Mecenatúra-filmekben

2014.11.17. 10:37 :: Sajtoiroda

Lázár Kati, Lukáts Andor és Haumann Péter játsszák a főszerepet az Agapé című kisfilmben, amely egy idős házaspár életéről szól, és amelyet ezen a héten kedden tekinthetnek meg az M1 műsorán. Emellett elgondolkodtató fikciós alkotást is láthatnak az elöregedés problémájáról, részesei lehetnek három fiatal felnőtté válásának, és újra bekapcsolódhatnak a délvidéki magyarok életébe, ha ezen a héten is a Mecenatúra-alkotásokat választják. A filmekhez kellemes kulturális élményt kívánunk!

Örvényben

2. rész: Duna TV, november 17., hétfő, 23.30
Ismétlés: Duna World, november 18., kedd, 21.55

orvenyben.jpgA délvidéki magyarok életére is nagy hatással volt Kis-Jugoszlávia szétesése. A változást követő bizonytalanságról, a kiszolgáltatottságról, a NATO-bombázások, a katonai behívók és az ingyenkonyhák koráról szól Siflis Zoltán rendező filmjének második része. A Médiatanács Ember Judit-pályázatán támogatott filmben a megszólalók szembesülnek korábbi vélekedéseikkel, kijelentéseikkel, amelyeket az idő olykor jelentősen felülírt.

Hetvenes

Duna World, november 18., kedd, 21.25
Duna TV, november 20., csütörtök, 16.00

hetvenes.jpgA film története szerint a világon először Magyarországon hoznak szigorú törvényt az öregedés problémájára, amely Hetvenes néven kerül be a köztudatba. Lényege, hogy a hetven éven felülieket egy "álomgyárba" szállítják, ahol rövid, ám luxuskörülmények között eltöltött idő után örök álomba merülhetnek. De mi történik akkor, ha a vidéki Józsi bácsi mégsem akar elaludni? Dombrovszky Linda filmjét a Médiatanács támogatta a Huszárik Zoltán-pályázat keretében. A rendezőnővel készült interjúnkat ITT olvashatják.

Agapé

M1, november 18., kedd, 23.30

agape.pngEgy férfi (Lukáts Andor) és egy nő (Lázár Kati) mindentől távol, tanyán élnek, ahol egyetlen kapcsolatuk a külvilággal egy mobiltelefon, amelyet messze élő fiuktól kaptak, hogy minden nap beszélhessenek. Egy nap az asszony meghal, a férfi pedig választás elé kerül: hogyan élje tovább az életét? Misztikus körülmények között egy keresztkészítő (Haumann Péter) felajánlja neki, hogy válasszon másik keresztet a sajátja helyett. Bánovits Ottó rendezését a Médiatanács finanszírozta a Huszárik Zoltán-pályázaton.

A régi házban

M1, november 18., kedd, 23.55

a_regi_hazban.jpgKét lány – Nagyági, Kisági – és egy fiú egy többlakásos öreg házban laknak, és jó barátságban vannak egymással. Kisági szülei egy hétvégére elutaznak, így több napon át ők hárman birtokolják a lakást. Egy régi gyerekkori játék folytatása váratlan kalandba sodorja őket: feltámad a vágyuk egymás iránt. A szűzies, de komolyan vett szerelmi játék a barátnők között fájdalmasan eltitkolt ellentéteket szül, míg a fiú mindezt magányos férfikalandként éli át. Gödrös Frigyes rendezővel készült interjúnkat ITT olvashatják. A filmet a Médiatanács a Fehér György-pályázat keretében támogatta.

komment

Címkék: ajánló Magyar Média Mecenatúra

A Médiatanács blogról

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának blogja. A Médiatanács tagjai: Karas Monika elnök, Budai László, Hankiss Ágnes, Szadai Károly és Meszleny László.

Weboldal a médiatörvényről

Ugrás a www.mediatorveny.hu-ra

Mecenatúra – Pályázati tükör

mecenatura_uj_310x222.jpg

A Médiatanács a Facebookon

  

Mecenatúra a Facebookon

                 

A Médiatanács YouTube-csatornája

Iratkozz fel YouTube-csatornámra
süti beállítások módosítása