Dupla premier! – Két új Mecenatúra-film is debütál ezen a héten

2014.12.02. 10:31 :: Sajtoiroda

Egy öreg tölgy izgalmas életéről és a Kádár-kor visszás, de olykor nagyon is mulatságos rendszeréről láthatnak ismeretterjesztő és dokumentumfilmet az M1 műsorán, ha ezen a héten is a Mecenatúra-filmek mellett döntenek. Ajánljuk figyelmükbe, hogy a frissen bemutatott filmek rendezői, Molnár Attila Dávid és Papp Gábor Zsigmond nemrégiben beszéltek blogunknak az alkotások elkészüléséről. A filmekhez kellemes kulturális élményt kívánunk mindannyiuknak!

A Nagy Fafilm

M1, december 2., 23.00

A tölgy egy ágán egy nap alatt több minden történik, mint egy mozifilmben. Molnár Attila Dávid ismeretterjesztő filmje a Médiatanács Kollányi Ágoston-pályázatán nyert támogatást, és arra vállalkozott, hogy a legújabb képalkotási és vizsgálati módszerekkel mutatja be egy faóriás életét és életközösségét négy évszakon keresztül. A rendezővel készült interjúnkat ITT olvashatják.

Magyar retró 2.

M1, december 6., 12.50

Humoros, ugyanakkor őszinte filmet készíteni a Kádár-korról nem tűnik egyszerű feladatnak. Ez a történelmi időszak a maga feldolgozatlanságával inkább kérdéseket vet fel, mintsem viccek forrása legyen. Papp Gábor Zsigmond azonban remekül megérezte azt, hogy a nosztalgia hangján hogyan lehet könnyeden, mégis az igazság egy szeletét elevenen a néző elé tárva beszélni arról, milyen volt Magyarország az 1960-as, 70-es, 80-as években. A filmet a Médiatanács az Ember Judit-pályázaton támogatta. A rendezővel készített interjúnkat ITT olvashatják.

komment

Címkék: ajánló Médiatanács Magyar Média Mecenatúra Kollányi Ágoston Molnár Attila Dávid Papp Gábor Zsigmond Ember Judit-pályázat

A Médiatanács blogról

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának blogja. A Médiatanács tagjai: Karas Monika elnök, Budai László, Hankiss Ágnes, Szadai Károly és Meszleny László.

Weboldal a médiatörvényről

Ugrás a www.mediatorveny.hu-ra

Mecenatúra – Pályázati tükör

mecenatura_uj_310x222.jpg

A Médiatanács a Facebookon

  

Mecenatúra a Facebookon

                 

A Médiatanács YouTube-csatornája

Iratkozz fel YouTube-csatornámra
süti beállítások módosítása