Pici babák, Pilinszky és kapunyitási pánik

2015.07.21. 13:58 :: Sajtoiroda

Talán a Pilinszky János költészetéért rajongóknak is tud újat mutatni az ezen a héten műsorra kerülő dokumentumfilm, amely a költő európai útjairól szól. Pilinszky mellett szó lesz a magyarországi koraszülötthelyzetről, kisfilmet láthatnak egy éppen felnőtté váló fiú viszontagságairól és megtekinthetik a Gyurmók című animációs sorozat befejező részét. A filmek megtekintéséhez kellemes kulturális élményt kívánunk mindannyiuknak!

Tenyérnyi gyerekek

Duna TV, július 21., kedd, 23.30

Mi történik egy kisbabával, aki a terhesség 24. hetében jön a világra? Milyen esélyei vannak az életben maradásra? Mit tesznek, mit tehetnek meg az orvosok, a nővérek? És mi az, amiről a szülőknek érdemes tudni, de amire nagyon nehéz felkészülni? Koraszülött gyerekekről, szüleikről, orvosaikról és ápolóikról forgatott többszörös díjnyertes filmet Szuchy Zsuzsanna, amelynek elkészülését az NMHH Médiatanácsa az Magyar Média Mecenatúra-program Ember Judit-pályázatán finanszírozta. A rendezővel készült interjúnkat ITT olvashatják.

Csillaghálóban – Emlékek Pilinszky János európai útjairól

pilinszky.jpg

Duna TV, július 25., szombat, 17.15

Pilinszky János a huszadik század egyik legnagyobb magyar költője volt, akinek szellemi jelenléte a mai napig érződik. A szorongató magyarországi létezésből az 1960-as évek második felétől kezdve rendszeressé váltak utazásai Európa más országaiba, elsősorban Franciaországba és Angliába. Mispál Attila dokumentumfilmje, amely a Médiatanács támogatásából készült el, bemutatja a szerelmekből és barátságokból szőtt kapcsolati hálót, melyben a költő ezt az időt töltötte, egyúttal felvázolja a szellemi közeget és hagyományt, mely írásművészetét táplálta.

Szimpla történet

M2-Petőfi TV, július 26., vasárnap, 3.55

3_2.jpgA felnőtté válás nehéz feladat. Amikor az a legnagyobb gondunk, hogy félünk a bohóctól, még minden egyszerűbb. Amíg csak tervezgetjük, hogy mi lesz belőlünk, nincs tétje a dolognak. De aztán választanunk kell, és kilépve a világba már a saját felelőségünkre, kárunkra cselekszünk, épp úgy, mint ennek a kisfilmnek a főhőse, aki bár többször a padlóra kerül, minden alkalommal megpróbál felállni. Bodnár V. Róbert filmjét a Médiatanács a Huszárik Zoltán-pályázaton támogatta.


Gyurmók

Kell egy vezér! – M2, július 26., vasárnap, 15.20

csc_0200.jpgA 2015-ös Kecskeméti Animációs Filmfesztivál legjobb térbeli animációját az M2-n is megnézhetik! A Gyurmók, vagyis azok a lények, akik egy gyerekszoba íróasztalában rejtőznek, kicsik, képlékenyek, de elszántak, kicsiknek és nagyoknak egyaránt önfeledt szórakozást kínálnak. Kapitány Frigyes abszurd humorú ötperces történeteit a Médiatanács a Macskássy-pályázaton támogatta. A rendezővel készített interjúnkat ITT olvashatják.

komment

Címkék: ajánló Médiatanács Magyar Média Mecenatúra

A Médiatanács blogról

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának blogja. A Médiatanács tagjai: Karas Monika elnök, Budai László, Hankiss Ágnes, Szadai Károly és Meszleny László.

Weboldal a médiatörvényről

Ugrás a www.mediatorveny.hu-ra

Mecenatúra – Pályázati tükör

mecenatura_uj_310x222.jpg

A Médiatanács a Facebookon

  

Mecenatúra a Facebookon

                 

A Médiatanács YouTube-csatornája

Iratkozz fel YouTube-csatornámra
süti beállítások módosítása