Mecenatúrás sikerek a Friss Húson

2016.04.04. 16:06 :: Sajtoiroda

Idén negyedik alkalommal rendezte meg a Daazo.com internetes kisfilmekkel foglalkozó portál  a Friss Hús filmfesztivált, amelyen hazai és nemzetközi rövidfilmek versenyeztek egymással. A Toldi Mozi adott otthont a rendezvénynek, ahol a bemutatott 35 magyar és 16 nemzetközi film közül 7 a Magyar Média Mecenatúra program támogatásával készülhetett el. A négy díjazott alkotás közül egy mecenatúrás, Bucsi Réka LOVE című munkája, emellett a zsűri külön kiemelte Oláh Kata En Passant-ját, a Daazo.com pedig méltatta Deák Kristóf Mindenki című filmjét.

 Vasárnap délután 16.30-kor adták át a Friss Hús 4.0 rövidfilmfesztivál díjait:  a legjobb magyar animáció és a legjobb magyar rövidfilm 500-500 ezer forintot kapott, amelyet az NMHH Médiatanácsa ajánlott fel. A zsűri tagjai (Tomasz Sliwinski Oscar-díjra jelölt lengyel filmrendező, Marija Milovanovic, az Oscar-jelölő Vienna Independent Shorts filmfesztivál menedzsere és Szirmai Gergely videoblogger, filmkritikus) a négy díjazott alkotás között a legjobb animációs filmnek Bucsi Réka a Berlinalén debütált animációs filmjét , a LOVE-ot választották, amit így jellemeztek: "Egyszerűen csodálatos".

További két Mecenatúra-film is a kiemelt alkotások között volt. Oláh Kata En Passantját a „műfajok közti átmenet határán megmaradó, dokumentarista jellegű ábrázolásmódjáért" emelte ki a zsűri, Deák Kristóf Mindenkijét pedig az "esztétikumot előtérbe helyező és a hatalom és a gyermekek viszonyát érzékletes módon bemutató ábrázolásmódjáért" méltatta a Daazo.com.

A mecenatúrás alkotások közül versenyben volt még az Indián (r.: Simonyi Balázs), A répa (r.: Lengyel Balázs), a Tetemre hívás (r.: Madarász Isti) és az Ál(l)omás (r.: Vékes Csaba). A filmeket szinte kivétel nélkül telt házzal vetítették a Toldiban, a fesztivál pedig egyre nagyobb nemzetközi érdeklődésnek is örvend.

A díjazottaknak, valamint az eseményen részt vevő összes Médiatanács-támogatott film alkotójának gratulálunk és munkájukhoz további sok sikert kívánunk!

komment

Címkék: Magyar Média Mecenatúra Friss Hús

A Médiatanács blogról

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának blogja. A Médiatanács tagjai: Karas Monika elnök, Budai László, Hankiss Ágnes, Szadai Károly és Meszleny László.

Weboldal a médiatörvényről

Ugrás a www.mediatorveny.hu-ra

Mecenatúra – Pályázati tükör

mecenatura_uj_310x222.jpg

A Médiatanács a Facebookon

  

Mecenatúra a Facebookon

                 

A Médiatanács YouTube-csatornája

Iratkozz fel YouTube-csatornámra
süti beállítások módosítása