Mecenatúrás fődíjas a Friss Húson

2017.04.03. 12:08 :: Sajtoiroda

Tóth Luca Superbia című animációs filmje nyerte a legjobb magyar animációs alkotásnak járó díjat a Friss Hús Budapesti Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon. A vasárnapi díjátadón kiosztották az NMHH Médiatanácsa által felajánlott 500 ezer forint értékű díjakat is, amelyben a legjobb magyar animációs film és a legjobb magyar rövidfilm részesült. Ezeket a pénzdíjakat Tóth Luca és Freund Ádám kapták a Superbia és a Földiek című munkájuk elismeréseként.

„Ambiciózus és egzotikus film, amely filozofikus és vicces” – így jellemezte a zsűri Tóth Luca filmjét a fesztivál eredményhirdetésén. Az animáció 16 percben térképezi fel a nemek közti előítéleteket és konfliktusokat úgy, hogy kifordítja a mai modern társadalomban elfogadott tradíciókat. Az alkotás – amelyet a Médiatanács a Macskássy-pályázaton támogatott – egy képzelt társadalomban játszódik, ahol több karakter szemszögéből is megvizsgálja ugyanazt a változást.

A Földiek című film, amely szintén elnyerte az NMHH Médiatanácsa által felajánlott ötszázezer forint pénzjutalmat, egy kisfiú intergalaktikus kalandjait mutatja be. A film dráma, vígjáték, sci-fi, musical és felnövéstörténet egyben, a fő karaktereket egy világtól elzárva élő család adja, a főszereplő pedig Ábel, egy 12 éves kisfiú.

fh.jpg

Fekete Tamás (legígéretesebb 30 év alatti magyar rendező), Freund Ádám és Tóth Luca átveszik a díjakat / A kép forrása: Friss Hús Budapest

A fesztiválon a nyertes Superbia mellett 12 mecenatúrás alkotás szerepelt a versenyprogramban:

Az alkotóknak gratulálunk a fesztiválszerepléshez és a díjhoz, a további munkához pedig előremutató sikereket kívánunk!

komment

Címkék: Friss Hús

A Médiatanács blogról

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának blogja. A Médiatanács tagjai: Karas Monika elnök, Budai László, Hankiss Ágnes, Szadai Károly és Meszleny László.

Weboldal a médiatörvényről

Ugrás a www.mediatorveny.hu-ra

Mecenatúra – Pályázati tükör

mecenatura_uj_310x222.jpg

A Médiatanács a Facebookon

  

Mecenatúra a Facebookon

                 

A Médiatanács YouTube-csatornája

Iratkozz fel YouTube-csatornámra
süti beállítások módosítása