Magával ragadó történetek az e heti Mecenatúra-filmekben

2014.11.17. 10:37 :: Sajtoiroda

Lázár Kati, Lukáts Andor és Haumann Péter játsszák a főszerepet az Agapé című kisfilmben, amely egy idős házaspár életéről szól, és amelyet ezen a héten kedden tekinthetnek meg az M1 műsorán. Emellett elgondolkodtató fikciós alkotást is láthatnak az elöregedés problémájáról, részesei lehetnek három fiatal felnőtté válásának, és újra bekapcsolódhatnak a délvidéki magyarok életébe, ha ezen a héten is a Mecenatúra-alkotásokat választják. A filmekhez kellemes kulturális élményt kívánunk!

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló Magyar Média Mecenatúra

Egy öreg tölgy titkai

2014.11.11. 09:41 :: Sajtoiroda

Interjú Molnár Attila Dávid természetfilmessel

A tölgy egy ágán egy nap alatt több minden történik, mint egy mozifilmben – vallja Molnár Attila Dávid, A Nagy Fafilm rendezője a Médiatanács blogjának adott interjújában. Az ismeretterjesztő film a Médiatanács Kollányi Ágoston-pályázatán nyert támogatást, és arra vállalkozott, hogy a legújabb képalkotási és vizsgálati módszerekkel négy évszakon keresztül mutassa be egy faóriás életét és életközösségét. Őszintén, játékosan, sallangmentesen. A film televíziós bemutatója az M1-en lesz december 2-án 23 órakor.

Szólj hozzá!

Címkék: dokumentumfilm Médiatanács Magyar Média Mecenatúra Molnár Attila Dávid

Dokumentumfilm-dömping és gyermekversek az e heti Mecenatúra-alkotások között

2014.11.10. 16:18 :: Sajtoiroda

A délvidéki magyarokról, egy őseit kutató festőnőről, a magyar jazzdobosokról és a szovjet katonák által megerőszakolt magyar nőkről is láthatnak ezen a héten őszinte és olykor megdöbbentő dokumentumfilmeket. A gyerekek sem maradnak azonban tartalmas tévéadás nélkül: kortárs gyermekversek animációs továbbgondolásait tekinthetik meg az M2 műsorán. A filmekhez kellemes kulturális élményt kívánunk mindannyiuknak!

Szólj hozzá!

Címkék: dokumentumfilm Médiatanács Magyar Média Mecenatúra

II. világháború utáni krónikák, '56-os fikciók - drámai történetek az e heti Mecenatúra-filmekben

2014.11.03. 08:43 :: Sajtoiroda

A háború utáni időszak sem volt fájdalom- és tragédiamentes Magyarországon és Európában. E heti filmjeink mind ezt az időszakot mutatják be: Kulka János és Szabó Kimmel Tamás egy megtörtént esetet, a berni követségre való betörést eleveníti meg a képernyőn, az Interludium című kisfilm pedig egy orosz katona és egy ifjú diák történetét meséli el. Szó lesz továbbá a láthatatlan generációról, vagyis a szovjet-osztrák gyerekekről, valamint a magyar kulákok sanyarú sorsáról is. A filmekhez kellemes kulturális élményt kívánunk mindannyiuknak!

Szólj hozzá!

„Nem vagyunk gettóba zárva”

2014.10.31. 09:07 :: Sajtoiroda

Interjú Németh Attilával, a Galaktika felelős szerkesztőjével az ingyenesen hallgatható sci-fi hangosnovellákról

Témába vágó Karinthy Frigyes-, Örkény István- és Lázár Ervin-írások is megelevenednek kortárs sci-fi novellák mellett Scherer Péter (Pepe) hangján a Galaktika magazin honlapján. A 24 hangosnovella a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programjának Neumann János-pályázatán nyert támogatást, amely az interneten elérhető kulturális kincsek népszerűsítését célozza. A Médiatanács blogjának adott interjúban Németh Attila felelős szerkesztőt kérdeztük, aki a pályázat kulturális tartalmának összeállításáért felelt.

Szólj hozzá!

Címkék: Médiatanács Magyar Média Mecenatúra Németh Attila

Szélesítse látókörét filmekkel! – Dokumentumfilmek a Médiatanács 44. heti filmajánlójában

2014.10.27. 15:41 :: Sajtoiroda

Mit jelent a szegénység és az áldozatvállalás? A Panoráma című dokumentumfilm egy nagymama és unokája mindennapjait tárja elénk, akik nehéz körülmények között kénytelenek egyik napról a másikra élni. Ezen a héten emellett egy a kulákokról szóló hiánypótló dokumentumfilm-sorozat második része, valamint egy gitár elkészülésének drámai folyamata és egy zsidómentő skót nő életét bemutató film is műsorra kerül. A filmekhez kellemes kulturális élményt kívánunk mindannyiuknak.

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló Médiatanács Magyar Média Mecenatúra Macskássy Gyula Ember Judit-pályázat

Értékes filmeket akar látni a hosszú hétvégén is? – Kapcsolja be a tévéjét!

2014.10.20. 12:18 :: Sajtoiroda

Akár egy megtörtént repülőgép-eltérítéssel is kezdheti a hosszú hétvégét: Október 23-án Moka Béla igaz történetéről nézhet meg egy filmet, aki 1971-ben Bécsbe kényszerített egy repülőgépet, valamint látható lesz a Tetemre hívás című kisjátékfilm, ami Arany János balladája alapján készült. Lesznek még dokumentumfilm-sorozatok a környezetvédelemről, Mindszenty József bíborosról, és mindemellett önálló filmek is egy tartótisztről és a kulákokról. Az alkotásokhoz kellemes kulturális élményt kívánunk mindannyiuknak!

Szólj hozzá!

Ember az embertelenségben

2014.10.16. 11:18 :: Sajtoiroda

Interjú M. Tóth Géza animációs filmrendezővel

A Yes című kisfilm két eltérő társadalmi helyzetű nő találkozásáról szól. A történet egy alagsori parkolóházban játszódik. Hippiszerű anya a gyermekével kéregetni kezd egy jólöltözött, elegáns autót vezető nőtől, aki egész idő alatt tárgyal a headset-je segítségével. A két nő a találkozás során értékeket, helyet, társadalmi helyzetet és szerepet cserél. Az Osvárt Andrea főszereplésével elkészült filmet a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program Huszárik Zoltán-pályázatán támogatta. Az alkotást megtekinthetik a Magyar Filmhét programjában október 18-án, szombaton 17.45-kor, és az M1 műsorán október 17-én, pénteken 22.40-kor.

Szólj hozzá!

Címkék: kisjátékfilm Magyar Média Mecenatúra M. Tóth Géza

Kulka János, Osvárt Andrea, M. Tóth Géza – Hírességdömping az e heti Mecenatúra-filmekben

2014.10.13. 16:28 :: Sajtoiroda

A héten a Filmhét programja mellett az M1 műsorán is láthatják M. Tóth Géza új kisjátékfilmjét, a Yes-t, amelyben Osvárt Andrea játssza a főszerepet. Megtekinthetik Topolánszky Tamás Levél Istenhez című kisjátékfilmjét, amelyben Kulka János is feltűnik, valamint dokumentumfilmet láthatnak a kulákokról, és Kratochvil Károly erdélyi parancsnokról. Az animáció kedvelőire is gondoltunk, hiszen érdekes homokanimációs filmet láthatnak a Dózsa-féle parasztfelkelésről és megnézhetik Orosz István A rajzoló című rövid animációját is. A filmekhez kellemes kulturális élményt kívánunk mindannyiuknak!

Szólj hozzá!

Címkék: dokumentumfilm kisjátékfilm Magyar Média Mecenatúra

László Zsolt, Szabó Kimmel Tamás és Bánki Gergely az e heti Mecenatúra-filmekben

2014.10.06. 09:49 :: Sajtoiroda

Október 6-án az aradi vértanúkra emlékezve tévéfilmet láthatnak a nézők Batthyányi Lajosról, akit a képernyőn László Zsolt alakít, valamit megnézhetik Csukás Sándor legújabb kisjátékfilmjét, a Szívradírt is. Az alkotások megtekintéséhez kellemes kulturális élményt kívánunk mindannyiuknak!

Szólj hozzá!

A Médiatanács blogról

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának blogja. A Médiatanács tagjai: dr. Karas Monika elnök, dr. Auer János, dr. Kollarik Tamás, dr. Koltay András, dr. Vass Ágnes.

Hirdetés

Friss topikok

Weboldal a médiatörvényről

Ugrás a www.mediatorveny.hu-ra

Mecenatúra – Pályázati tükör

mecenatura_310x222.jpg

A Médiatanács a Facebookon

  

Mecenatúra a Facebookon

                 

A Médiatanács YouTube-csatornája

Iratkozz fel YouTube-csatornámra