„Művészkedni sokkal könnyebb”

2018.02.20. 16:31 :: Sajtoiroda

Gyakorlat egy horrorfilm előtt, „bevásárlás után a főzés” fázisában. Bergendy Péter február elején fejezte be új tévéfilmje, a Trezor forgatását, a Médiatanács által támogatott filmben Anger Zsolt, Scherer Péter és Tasnádi Bence játssza a fő szerepeket. A történet szerint az ’56-os forradalomban elvész a Belügyminisztérium trezorjának kulcsa, ami megannyi bonyodalmat szül. Interjú a rendezővel.

Szólj hozzá!

Címkék: interjú tévéfilm Médiatanács Magyar Média Mecenatúra Fehér György Bergendy Péter

Nemzeti elkötelezettség és európai látókör – a két Andrássy Gyula élete

2018.02.12. 09:20 :: Sajtoiroda

Idősebb és ifjabb gróf Andrássy Gyula életét egy négyrészes ismeretterjesztő filmben mutatja be a televízió, és egy tehénlányról szóló animáció is debütál a következő két hétvégén a képernyőn. A Médiatanács Magyar Média Mecenatúra Programjában készült filmek között többek között ismétlik Mészáros Márta II. világháborús gyerekekről készült dokumentumfilmjének második részét és a szemet gyönyörködtető kivitelezésű Kippkopp a fűben című animációt.

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló Magyar Média Mecenatúra

Drukkoljunk együtt a Mecenatúra-alkotásoknak a negyedik Filmhéten!

2018.02.08. 09:05 :: Sajtoiroda

Tegnap este ünnepélyes megnyitóval és Szabó István Bizalom című filmjének felújított verziójával elindult a negyedik Magyar Filmhét, amelynek létrejöttét az NMHH Médiatanácsa is támogatta. A február 7-11-ig tartó vetítéseken 62 olyan filmet nézhet meg a közönség, amelynek elkészülését a Médiatanács támogatta a Magyar Média Mecenatúra Program keretében. A vetítések a Corvin moziban lesznek, a jegyek pedig 500 Ft-ba kerülnek. Összeszedtük azokat a filmeket, amelyeket a Mecenatúra kínálatából ajánlunk.

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló Magyar Média Mecenatúra Filmhét

Csodák a hódmezővásárhelyi középiskola szertárából

2018.02.05. 12:17 :: Sajtoiroda

A Bethlen Gimnáziumban muzeális jellegű eszközökkel végzett fizikakísérletek megtekinthetők bárki számára az interneten

A hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium valódi csodákat rejt: fizikaszertára immár több mint másfél évszázados múltra tekint vissza, eszközeinek egy része már a kiegyezés időszakában is szolgálta az intézményt. Ennek a kuriózumnak a kapuját nemrégiben szélesebbre tárta a Vásárhelyi Tv alkotógárdája, amely a tanév elejére tízrészes ismeretterjesztő sorozatot készített Kísérletek a fizika hőskorából címmel. A Neumann János-pályázaton keresztül megvalósult tízperces bemutatófilmek minden érdeklődő számára elérhetők online a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra Programjának oldalán is. A sorozatról és a szertárról Rókus Ákos rendezővel, az egyik ötletgazdával beszélgettünk.

Szólj hozzá!

Címkék: interjú Magyar Média Mecenatúra

Ismét képernyőn Mészáros Márta dokumentumfilmje a II. világháborús gyermekekről

2018.01.29. 12:12 :: Sajtoiroda

Újra látható lesz jövő pénteken a Duna Tv-n A láthatatlan generáció című dokumentumfilm, amelynek valós történetei az Aurora Borealis játékfilm alapjául is szolgáltak, mindkettő Mészáros Márta rendezésében. A természet csodáit kedvelők számára most vasárnap az M5 tűzi műsorára A Nagy fafilmet, amely egy háromszáz éves kocsányostölgy történetét meséli el, míg egy hétre rá a Csendes gyarmatosítók lesz terítéken, a Magyarországot elözönlő inváziós fajokról. A következő két hétben ezek mellett további több népszerű film is újra megtekinthető lesz a televízióban a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra Programjában elkészült alkotások közül.

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló Médiatanács Magyar Média Mecenatúra

A pozitív hős és egy aljas módszer

2018.01.17. 14:08 :: Sajtoiroda

Interjú Tóth Barnabás rendezővel

Történelmi témájú filmmel rukkol elő Tóth Barnabás. A sokoldalú rendező legújabb kisjátékfilmje, a Van egy határ a második világháború utáni években játszódik valahol Közép-Európában. Apa és fia határátlépési kísérlete ugyan kitalált történet, de a becsapós végkifejlet számos konkrét esetben megtörtént a ’40-es, ’50-es években. A filmet január 21-én, vasárnap, 23 óra 40 perckor mutatja be az M2.

Szólj hozzá!

Címkék: kisjátékfilm Médiatanács Magyar Média Mecenatúra Huszárik Zoltán Tóth Barnabás

Titkos határátkelés Tóth Barnabás új kisfilmjében

2018.01.16. 16:00 :: Sajtoiroda

Számos ismétlés mellett mutatja be az M2 Tóth Barnabás Van egy határ című legújabb alkotását. A kisfilm a második világháború után játszódik valahol Közép-Európában, apa és fia menekülését meséli el a vasfüggönyön át. A Médiatanács Magyar Média Mecenatúra Programjában készült filmek között ismétlik a számos fesztiváldíjat bezsebelő LOVE-ot, de több animációs, ismeretterjesztő, dokumentum- és tévéfilm is műsorra kerül a következő két hétben.

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló Médiatanács Magyar Média Mecenatúra

Modernkori „templomrombolás” és a cserekapus nagy pillanata – premierfilmek

2018.01.03. 08:41 :: Sajtoiroda

A következő két hétben – számos ismétlés mellett – két premier következik a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra Programjában készült filmekből a televízióban. A Duna World vasárnap mutatja be A hit kiárusítása című dokumentumfilmet, ami az Egyesült Államokban élő magyar gyülekezeteket érintő, modernkori „templomrombolásként” felfogható ingatlan-kiárusítás elleni harcot mutatja be. Ugyancsak vasárnap, az M2-n lesz a Cserekapus című kisjátékfilm premierje, amelyben a labdarúgás és a hétköznapi harcok különös mód adják az élet allegóriáját.

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló Magyar Média Mecenatúra

Sebő Ferenc-portréfilm és bábművészeti különlegességek – mecenatúrás premierek

2017.12.18. 08:38 :: Sajtoiroda

December 23-án tűzik műsorra a Bródy Vera báb- és díszlettervező életét bemutató dokumentumfilmet – rá egy hétre pedig ismétlik az A. Tóth Sándor bábművészetéről szóló alkotást –, valamint 30-án debütál Sebő Ferenc népzenekutató és előadó portréfilmje is a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra Programjában készült alkotások közül. A gyerekeknek szóló legfrissebb film a Marék Veronika-könyvből ismert kis gesztenyegyerek, Kippkopp kalandjainak televíziós feldolgozása.

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló Médiatanács Magyar Média Mecenatúra

Gasztromusical Bereczki Zoltánnal és Balla Eszterrel ma a Duna TV-n

2017.12.14. 10:45 :: Sajtoiroda

Interjú Madarász Isti rendezővel az Egy szerelem gasztronómiája című filmjéről

Végy egy adag szerelmet, keverj hozzá egy nagy marék gasztronómiát, fűszerezd meg zenével, süsd ki ezer fokos táncjelenetekkel, tálald országosan ismert színészekkel és hints a tetejére egy csipetnyi sztepptáncot. Készen is van a hamisítatlan magyar gasztromusical! Az eredmény, Madarász Isti rendező filmje, az Egy szerelem gasztronómiája ma 22 órakor lesz látható a Duna TV műsorán. A filmről, a forgatásról, jövőbeli terveiről és a mai magyar filmes helyzetről a rendezőt kérdeztük.

Szólj hozzá!

Címkék: interjú Magyar Média Mecenatúra

A Médiatanács blogról

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának blogja. A Médiatanács tagjai: dr. Karas Monika elnök, dr. Auer János, dr. Kollarik Tamás, dr. Koltay András, dr. Vass Ágnes.

Friss topikok

Weboldal a médiatörvényről

Ugrás a www.mediatorveny.hu-ra

Mecenatúra – Pályázati tükör

mecenatura_uj_310x222.jpg

A Médiatanács a Facebookon

  

Mecenatúra a Facebookon

                 

A Médiatanács YouTube-csatornája

Iratkozz fel YouTube-csatornámra