„A legnagyobb magyar királyok egyike volt, mégsem rajzfilmszerű figura” – interjú Jankovics Marcellel az Árpád-háziakról készített sorozatairól

2017.06.28. 14:49 :: Sajtoiroda

III. Béla egy ritkán emlegetett uralkodója az Árpád-háznak, pedig ő az egyetlen királya házának, akinek uralkodása alatt nem tört be idegen hatalom az országba, és jó pénzt, stabil gazdaságot, békét adott népének. Jankovics Marcell éppen ezért tartotta fontosnak, hogy animációt készítsen róla a Médiatanács támogatásával, amit a Petőfi Tv június 30-án, pénteken, 13.05-től mutat be.

Szólj hozzá!

Címkék: animációs film Médiatanács Magyar Média Mecenatúra Kollányi Ágoston Jankovics Marcel

Operatőri munka és animáció – a legjobbak között a Mecenatúra-filmek

2017.06.26. 11:45 :: Sajtoiroda

A hétvégén két díjkiosztón is remekeltek a Médiatanács által támogatott filmek. Június 23-án, pénteken az Aranyszem Operatőr Verseny – ARRIszem, 25-én, vasárnap pedig a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál díjait osztották ki. Bucsi Réka LOVE-ja két díjat is nyert a KAFF-on, a legjobb televíziós sorozat a Hunor lett, a Magyar Filmkritikusok díját pedig a Balkon hozta el az animációs fesztiválról. Az operatőrök között díjazták a Szürke senkik kameramesterét, Dévényi Zoltánt, Pataki Zoltánt a cirkuszfilmért és Sásdi Zsoltot az ismeretterjesztő filmek között.

Szólj hozzá!

Címkék: animációs film Médiatanács Magyar Média Mecenatúra

Premieren Jankovics Marcell és Gyulai Líviusz animációi

2017.06.26. 09:41 :: Sajtoiroda

Két animációs sorozat újabb részei debütálnak a héten a közmédia mesecsatornáján a Magyar Média Mecenatúra program támogatásában készült alkotások közül. Jankovics Marcell Az Árpádok emlékezete című sorozatából a III. Béla uralkodását bemutató részt pénteken mutatja be az M2, míg Gyulai Líviusz Egy komisz kislány naplója című meséje szombaton és vasárnap debütál.

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló Médiatanács Magyar Média Mecenatúra

Ha lemaradt, most megnézheti a Montréalban fődíjas Donkey Xote-t

2017.06.19. 09:19 :: Sajtoiroda

Egy amerikai ejtőernyős magyar tanyavidéken játszódó kalandjai állnak a középpontjában a Montréali Filmfesztiválon tavaly fődíjat nyerő Donkey Xote című mecenatúrás kisjátékfilmnek, amely vasárnap az M2-n látható majd. A Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programjának köszönhetően a Hoppi mesék is új részekkel folytatódik, a felnőttek figyelmébe pedig többek között a múlt századi amerikai magyar legényházakról szóló dokumentumfilmet ajánljuk a hét mecenatúrás kínálatából.

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló Médiatanács Magyar Média Mecenatúra

Hajléktalanul otthon; hazátlanul a háborúban – kisjáték- és dokumentumfilmek premieren

2017.06.12. 09:41 :: Sajtoiroda

A héten debütál a Duna Tv-n a drámai felütésű kisjátékfilm, a Kötelék, avagy a rab és a börtönőr című alkotás a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programjában készült alkotások közül. A rövidfilm mellett újabb két résszel jelentkezik a Hoppi mesék második évada, illetve három dokumentumfilmet is képernyőre tűz a közmédia: bemutatják a II. világháborús lengyel menekültek magyarországi fogadtatását, a kárpátaljai magyarok részvételét az ukrajnai háborúban és a moldvai csángók között tapasztalható gyermeknyomort.

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló Médiatanács Magyar Média Mecenatúra

"A dokumentumfilm tágítja a körülöttünk létező valóságot" – interjú Dér Asia rendezővel

2017.06.08. 11:32 :: Sajtoiroda

Már életében is a „legtitkosabb rendezőként” emlegették, akkor sorozatosan betiltott filmjei miatt, de munkája szakmai és erkölcsi elismertsége ellenére is méltatlanul ismeretlen ma, tíz évvel halála után is. Ember Judit rendezőt kifejezetten a mai fiatalok, az Y-generáció számára szeretné bemutatni Dér Asia Visszahúz a múlt című dokumentumfilmjében. Az alkotást a rendezőről elnevezett pályázaton támogatta a Médiatanács, és szombat este 19.35-kor lesz a premierje az M5-ön.

Szólj hozzá!

Címkék: interjú dokumentumfilm Médiatanács Magyar Média Mecenatúra Ember Judit-pályázat Dér Asia

Dokumentumfilm a „legtitkosabb rendezőről” – Ember Judit-portré a televízióban

2017.06.06. 10:46 :: Sajtoiroda

A hétvégén Ember Judit dokumentumfilm-rendező életét és munkásságát ismerhetik meg a nézők a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programjából készült alkotások közül, a Rézangyalok című film pedig egy baptisták által fenntartott miskolci általános iskola hátrányos helyzetű tanulóiból álló rézfúvós zenekarát mutatja be. Folytatódik a Hoppi mesék új évada, valamint A gondolkodás művészete című dokusorozat a Logifaces, egy modern kirakósjáték fejlesztőivel.

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló Médiatanács Magyar Média Mecenatúra

Mecenatúrás fesztiválfődíjas Gödöllőn

2017.05.29. 14:00 :: Sajtoiroda

Lerner Balázs kapta az idei Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál fődíját, az Európa Kék Szalagját. Az elismerést Budapest Inferno – a Molnár János-barlang titka című filmjéért és eddigi munkásságának elismeréséért vehette át vasárnap délután a fesztivál záróünnepségén. A fesztiválon a többi mecenatúrás induló is szép eredményekkel szerepelt.

Szólj hozzá!

Címkék: Médiatanács Magyar Média Mecenatúra Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál

Portréfilm a szobrászfejedelemről és a papköltőről

2017.05.29. 13:47 :: Sajtoiroda

Egyaránt dokumentumfilm készült a Kossuth-díjas szobrász Melocco Miklósról és a délvidéki papköltő Bogdán Józsefről, amelyek ezen a héten premieren lesznek láthatók a Magyar Média Mecenatúra program alkotásai közül a közszolgálati televízióban. Az ismétlések mellett a hétvégén újabb részekkel jelentkezik a Hoppi mesék, illetve A gondolkodás művészete című sorozat friss epizódja is képernyőre kerül.

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló Médiatanács Magyar Média Mecenatúra

„A régészetről nem sokat tudtunk, de krimibe illő történetekkel találkoztunk”

2017.05.25. 08:35 :: Sajtoiroda

Interjú Buda János rendezővel és Berta Enikő szerkesztővel Fibulák és fabulák – avagy leletek a régészetről című filmjükről

Tudta, hogy akár repülőgép-pilóták is megtalálhatnak fontos régészeti lelőhelyeket? Vagy hogy egy fogból kideríthető, hogy ezer évvel ezelőtt honnan hova vándorolt el a tulajdonosa? Esetleg kíváncsi arra, hogy mi lesz azokkal a tárgyakkal, amelyeket az illegális műkincs-kereskedelemben foglalnak le? A Médiatanács támogatásában készült el és a hétvégén szombat és vasárnap délután debütál a Duna Worldön a Fibulák és fabulák – avagy leletek a régészetről című kétrészes dokumentumfilm-sorozat, ami ezekre a kérdésekre is választ ad. A film alkotóival a régészetről és a forgatás körülményeiről is beszélgettünk.

Szólj hozzá!

Címkék: dokumentumfilm Médiatanács Magyar Média Mecenatúra Berta Enikő Kollányi Ágoston Buda János

A Médiatanács blogról

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának blogja. A Médiatanács tagjai: dr. Karas Monika elnök, dr. Auer János, dr. Kollarik Tamás, dr. Koltay András, dr. Vass Ágnes.

Friss topikok

Weboldal a médiatörvényről

Ugrás a www.mediatorveny.hu-ra

Mecenatúra – Pályázati tükör

mecenatura_uj_310x222.jpg

A Médiatanács a Facebookon

  

Mecenatúra a Facebookon

                 

A Médiatanács YouTube-csatornája

Iratkozz fel YouTube-csatornámra