Érdeklik az igényes magyar ismeretterjesztő filmek? Kapcsolja be a tévéjét!

2015.01.26. 15:45 :: Sajtoiroda

Ha kíváncsi rá, hogy milyen minőségű a magyar tej, hogy mi a következménye a nem őshonos állatfajok elszaporodásának a magyar faunában, hogy milyen jelentősége van a bakonyi őslénykutatásnak vagy hogy mi található Budapest alatt, akkor nincs más teendője, mint hogy megnézze az e heti Mecenatúra-filmeket. Az igényes ismeretterjesztő alkotások mellett pedig ezen a héten a Stohl András főszereplésével készült Hőskeresők című tévéfilmet is a figyelmébe ajánljuk. A filmekhez kellemes kulturális élményt kívánunk mindannyiuknak!

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló dokumentumfilm ismeretterjesztő film Médiatanács Magyar Média Mecenatúra

Indián mesék a Nyócker! rendezőjétől

2015.01.20. 12:29 :: Sajtoiroda

Kojot, a prérifarkas és Iktomi, a pókember a két főszereplője azoknak az eredeti indián népmeséknek, amelyek a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programjában a Macskássy Gyula-pályázatnak köszönhetően kelnek életre a képernyőn. A történetek alapja a Cseh Tamás által összeállított és narrált, Csillagokkal táncoló kojot című mesegyűjtemény. A zeneszerző-előadóművész születésének közeli évfordulója alkalmából beszélgettünk a mesék animációs rendezőjével, Gauder Áronnal, aki a végső simításokat végzi a Kojot és a szikla című epizódon, és indián szinkront is tervez a sorozathoz.

2 komment

Címkék: animációs film Médiatanács Magyar Média Mecenatúra Gauder Áron

Drakula, a kék őzek és Erdély második Bemje

2015.01.19. 15:19 :: Sajtoiroda

A mecenatúrás alkotások sokszínűségéről tanúskodik az e heti bemutatók listája is. Kratochvil Károlyról, a Székely Hadosztály parancsnokáról, a Dél-Amerikában élő magyarokról, a növénytermesztés fortélyairól, Drakuláról és kortárs gyermekversekről is láthatnak ugyanis izgalmas filmeket. Megtekintésükhöz kellemes kulturális élményt kívánunk mindannyiuknak!

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló Médiatanács Magyar Média Mecenatúra

„Az igazság szabaddá tesz benneteket”

2015.01.08. 15:29 :: Sajtoiroda

Interjú Petényi Katalinnal és Kabay Barnával Stigma című filmjükről

Beszélni egy kényes témáról. Felkutatni megannyi dokumentumot a téma hiteles bemutatásához. Küldetést teljesíteni egy film elkészítésével, ami gyereknek, felnőttnek, érintettnek és szemlélődőnek egyaránt feloldozást jelenthet. Ez Petényi Katalin és Kabay Barna Stigma című filmje, amelyben a Tőkés család kálváriáját mutatják be. Tőkés László erdélyi református püspök húgát, Esztert az 1980-as években elvette egy köztiszteletnek örvendő orvos, hogy aztán jelentéseket írjon nejéről, annak édesapjáról és testvéreiről a Securitaténak. A Médiatanács által támogatott dokumentumfilm az igazság nyomába ered, hogy szabaddá tegye azt, akinek a birtokába kerül.

Szólj hozzá!

Címkék: Magyar Média Mecenatúra

Nagymamáink kora, szokásai és élete

2015.01.06. 15:56 :: médiatanács

Mivel mással kezdődhetne az év, mint izgalmas mecenatúrás alkotásokkal? Kedden este nagymamáink korába, a 20. század közepére utazunk, ahol megismerhetjük a Rákosi korszak legnagyobb kirakatperének hátterét. Péntek délután nagymamáink még elszórtan ma is élő egyházi és népi szokásait eleveníthetjük fel. Szombaton pedig bájos animációs filmet láthatunk Glaser Katalin három nagymamájának életéről, akik talán nem is sejtették, hogy egyszer lesz valaki, aki mindhármukból való. A filmek megtekintéséhez kellemes kulturális élményt kívánunk mindannyiuknak! 

Szólj hozzá!

Ünnepeljen filmekkel! – Mecenatúrás rajzfilmek és ismeretterjesztő alkotások az ünnepek alatt is

2014.12.22. 08:38 :: Sajtoiroda

A karácsony és az újév környéke sem marad a Médiatanács által támogatott filmek nélkül. A gyerekeknek rengeteg rajzfilmet, a nagyobbaknak pedig izgalmas ismeretterjesztő alkotásokat sugároz a tévé: különleges időutazásra csábít a természetfilm.hu stábja, megismerhetjük a modern csikósok életét és hallgathatjuk a Budapest Bár rendkívüli zenéjét. A kicsik a Bogyó és Babócával, az Egy komisz kölyök naplójával vagy Bertivel, a rózsaszín barikával tölthetik értékesen az időt a karácsonyi ajándékokkal való játék szünetében. Az alkotásokhoz kellemes kulturális élményt, az ünnepekre pedig meghitt kikapcsolódást kívánunk mindannyiuknak!

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló gyermekek Médiatanács Magyar Média Mecenatúra

Rövidfilmes blokk az M2-n az ünnep előtti utolsó szombaton

2014.12.15. 16:38 :: Sajtoiroda

Advent harmadik hetében sem szűkölködik a televíziós kínálat mecenatúrás alkotásokban. A hangulatfestő dokumentumfilmek és az értékes ismeretterjesztő filmek mellett azonban a héten öt kisjátékfilmet is megtekinthetnek a rövid műfaj kedvelői. Kedden a Lámpaláz című filmen keresztül tekinthetnek be a színház különleges világába, szombat este pedig négy rövidfilmet egymás után, egy blokkban nézhetnek meg az M2 műsorán. A filmek megtekintéséhez kellemes kulturális élményt kívánunk mindannyiuknak!

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló Médiatanács Magyar Média Mecenatúra

„Bírom a bátorságukat”

2014.12.09. 08:32 :: Sajtoiroda

Interjú Oláh Kata rendezővel a nyugatos női írókról szóló filmjéről

Száz éve a férfiak közül sokan még az erkölcstelenség csimborasszójának tartották az önmegvalósítást, ha az ember nőneműnek született, kivéve, ha színésznő lett belőle. Az általános körben elismert íróvá válás útján a nők közül mégis többen elindultak a korabeli patriarchális társadalomban. Oláh Kata A Nyugat asszonyai című filmsorozatában Erdős Renée-t és Ignácz Rózsát ismerteti meg a nézőkkel a Médiatanács Kollányi Ágoston-pályázatán nyert támogatásnak köszönhetően. A rendezővel a film hátteréről beszélgettünk.

Szólj hozzá!

Címkék: Médiatanács Magyar Média Mecenatúra Oláh Kata Kollányi Ágoston

Az egyenestől a görbéig – ismeretterjesztő filmek a Médiatanácstól

2014.12.08. 15:34 :: Sajtoiroda

Ezen a héten az egyenes Duna-Tisza csatornáról és a patakgörbítők somogyországi tevékenységéről is láthatnak ismeretterjesztő filmet a tévénézők. Szó lesz mindemellett a magyar almatermesztésről, egy kerekesszékes rögbicsapatról és egy izgalmas Candide-adaptációról, megrázó képkockákat láthatnak a magyar munkaszolgálatosokról, a délvidéki papok meghurcolásáról, valamint az orosz gulágok földjéről is. A filmekhez kellemes kulturális élményt kívánunk mindnyájuknak!

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló Médiatanács Magyar Média Mecenatúra

Dupla premier! – Két új Mecenatúra-film is debütál ezen a héten

2014.12.02. 10:31 :: Sajtoiroda

Egy öreg tölgy izgalmas életéről és a Kádár-kor visszás, de olykor nagyon is mulatságos rendszeréről láthatnak ismeretterjesztő és dokumentumfilmet az M1 műsorán, ha ezen a héten is a Mecenatúra-filmek mellett döntenek. Ajánljuk figyelmükbe, hogy a frissen bemutatott filmek rendezői, Molnár Attila Dávid és Papp Gábor Zsigmond nemrégiben beszéltek blogunknak az alkotások elkészüléséről. A filmekhez kellemes kulturális élményt kívánunk mindannyiuknak!

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló Médiatanács Magyar Média Mecenatúra Kollányi Ágoston Molnár Attila Dávid Papp Gábor Zsigmond Ember Judit-pályázat

A Médiatanács blogról

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának blogja. A Médiatanács tagjai: dr. Karas Monika elnök, dr. Auer János, dr. Kollarik Tamás, dr. Koltay András, dr. Vass Ágnes.

Hirdetés

Friss topikok

Weboldal a médiatörvényről

Ugrás a www.mediatorveny.hu-ra

Mecenatúra – Pályázati tükör

mecenatura_310x222.jpg

A Médiatanács a Facebookon

  

Mecenatúra a Facebookon

                 

A Médiatanács YouTube-csatornája

Iratkozz fel YouTube-csatornámra