Az Oscar-díjas Deák Kristóf két új filmen is dolgozik

2017.09.19. 09:41 :: Sajtoiroda

Fél évvel ezelőtt az egész magyar sajtó egy kisfilmről és annak rendezőjéről cikkezett. A Mindenki belopta magát a szívünkbe, Deák Kristóf nevét pedig egy életre megjegyeztük. A rendező a díj elnyerése után sem állt le, jelenleg két olyan filmen is dolgozik, amit a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Programban támogatott. A legjobb játék című rövidfilm és a Foglyok című tévéfilm is társadalmi sajátosságokra reflektál. Az alkotásokról, az Oscar óta eltelt időről és jövőbeni terveiről kérdeztük a rendezőt.

Szólj hozzá!

Címkék: interjú ismeretterjesztő film Magyar Média Mecenatúra Deák Kristóf

Juhászból költő, fogolyból hazatérő – mecenatúrás tévépremierek

2017.09.13. 13:16 :: Sajtoiroda

A következő két hétben új részekkel folytatódik az Ezüst-Patak című animációs sorozat a közszolgálati televízióban a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programjában elkészült alkotások közül. Két dokumentumfilm is debütál a képernyőn, amelyek egy szovjet munkatáborba hurcolt férfi, és Sinka István, az eleinte juhászként dolgozó művész történeteit mesélik el. Az Uránia Filmszínházban szintén két dokumentumfilmet mutatnak be a kommunizmus évtizedeiben zajló egyházak elleni akciókról, és az abban az időszakban elhallgatott zenekarokról. A fizika és a technikatörténeti eszközök iránt érdeklődőknek pedig egy új online sorozat készült a hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium jóvoltából

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló Magyar Média Mecenatúra

„Nem szeretném, hogy más nézzen rám vissza a tükörből”

2017.09.01. 09:13 :: Sajtoiroda

Grosan Cristina rövidfilmjében a hatvanhat éves Mimi egy plasztikai műtét-kupont kap ajándékba a férjétől. A Mamma Mia Klinika szolgáltatásait alapvetően fenntartásokkal kezelő nő története olyan témákat feszeget a romantikus komédia stílusában, mint az idősekről kialakított társadalmi előítéletek vagy az újrakezdés lehetősége. A filmet szeptember 3-án, 23:15-kor mutatja be a Petőfi Tévé. Az Átalakítás folyamatban című alkotásról a rendezővel és Takács Katalinnal, a film főszereplőjével beszélgettünk.

Szólj hozzá!

Címkék: interjú kisjátékfilm Médiatanács Magyar Média Mecenatúra Huszárik Zoltán Takács Katalin Grosan Cristina

Plasztikai műtét és szeretetéhség – rövidfilmek premieren

2017.08.30. 15:17 :: médiatanács

A következő két hétben két kisjátékfilm is debütál a közszolgálati televízióban a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programjában elkészült alkotások közül. Az Átalakítás folyamatban című rövidfilm bemutatója szeptember 3-án, míg a Sellők és rinocéroszok című alkotásé egy héttel később lesz az M2-n. Új részek lesznek láthatók az Ezüst-Patak című animációs sorozatból, illetve képernyőre kerül a Zinner Tibor történészről készült portréfilm is.

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló Médiatanács Magyar Média Mecenatúra

Telefon vagy valóság? Te hogy döntesz?

2017.08.22. 08:58 :: Sajtoiroda

Interjú Gantner Barnabással Megosztva című sorozatáról

Egy ember megy az utcán. Kezében tablet. Vagy telefon. Vagy mindkettő. Azt látja, amit a képernyőn keresztül lát, azt érzékeli, ami a kis kijelzőkön a látóterébe kerül. Közben pedig zajlik körülötte az élet. Mennyire figyelünk oda arra, hogy megéljük a pillanatot? Mi a fontosabb: hogy megörökítsünk valamit, vagy hogy teljes testi valónkban jelen legyünk? Minek a hatására döntünk úgy, hogy kicsit felnézünk az okoseszközeinkből? Gantner Barnabás erről készített a Médiatanács támogatásával háromrészes, az Indavideón látható online sorozatot Megosztva címmel. A forgatásról és a témához való hozzáállásáról a rendezőt kérdeztük.

Szólj hozzá!

Címkék: interjú Magyar Média Mecenatúra

A magyar férfi, aki túlélte a világ egyik legkeményebb börtönét

2017.08.14. 11:25 :: Sajtoiroda

Augusztus 27-én mutatja be a Duna World a kalandos sorsú Tóásó Előd életének dél-amerikai epizódjáról készült filmet, amelyben a főszereplő maga mondja el, miként élte túl a világ egyik legkeményebb börtönét és hogyan jutott haza Bolíviából. A következő két hétben bemutatója lesz további dokumentumfilmeknek a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programjában készült alkotások közül, így a páneurópai pikniket közelebb hozó Európa álma, illetve az elítéltek és gyerekeik közötti kapcsolatot vizsgáló Börtönárvák című alkotás is látható lesz a közszolgálati televízióban

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló Magyar Média Mecenatúra

Mit jelentett a karfiol virágnyelven?

2017.08.02. 10:36 :: Sajtoiroda

Most vasárnap először kerül a képernyőre a Virágnyelv című animációs rövidfilm, amely az elfeledett hagyományainkat eleveníti fel, és egy fiatal magyar rákkutatót bemutató ismeretterjesztő film is debütál a televízióban a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programjának támogatásában készült alkotások közül. Új részekkel folytatódik A természet magyar fotósai, az Egy kupac kufli és a Világ-mesék, de az ismétlések között a Csendes gyarmatosítóktól a Balansz élettitkain át a Snétberger-tanítványokig is széles a kéthetes választék.

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló Médiatanács Magyar Média Mecenatúra

„Ami engem megfogott a kuflivilágban, az a humora”

2017.07.24. 15:26 :: Sajtoiroda

Egy kupac kufli címmel új animációs gyermekfilm-sorozat készül a KEDD Animációs Stúdióban. A Médiatanács által a Magyar Média Mecenatúra program Macskássy Gyula- és Dargay Attila-pályázatán támogatott animációs sorozat első 13 epizódja ezekben a hetekben minden hétvégén 8.05-ös kezdéssel látható az M2-n. A kuflik – akik a „meghatározás” szerint nem is kiflik, nem is kukacok, nem is babok, de még csak nem is kavicsok, egyszerűen csak: kuflik – augusztus 17-től beköltöznek a mozikba is. A furcsa, de nagyon is szerethető lények megelevenedéséről beszélgettünk Jurik Kristóf rendezővel és a sorozat gyártásvezetőjével, Molnár Ágnessel.

Szólj hozzá!

Címkék: animációs film Médiatanács Magyar Média Mecenatúra Macskássy Gyula Molnár Ágnes Jurik Kristóf Dargay Attila-pályázat

Bibliagyártó, természetfotósok és kuflik történetei premieren

2017.07.17. 14:25 :: Sajtoiroda

Július 20-án, csütörtökön délután mutatja be a vázsolyi bibliakészítő Daruka Mihályról készült ismeretterjesztő filmet a Duna World. A Magyar Média Mecenatúra program támogatásában készült alkotások közül folytatódik a természet magyar fotósait bemutató sorozat, illetve újabb részek lesznek láthatók az Egy kupac kufli és a Világ-mesék című animációkból is.

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló Magyar Média Mecenatúra

„Volt benne valami nagy testvériség”

2017.07.11. 09:31 :: Sajtoiroda

Székely derbi címmel forgatott dokumentumfilmet Nagy Viktor Oszkár, amely most szombaton, július 15-én 14.15-től debütál a Duna Worldön. A csíkpálfalvai szekérhajtó verseny apropóján giccsmentes, de szeretettel árnyalt képet kapunk az ott élők mindennapjairól. A rendezővel készült interjúból nemcsak azt tudjuk meg, hogy megtapasztalta-e a bőrén a székely humort és mennyire értette a helyi dialektust, de azt is, hogy a főszereplők mit szóltak a kész filmhez.

Szólj hozzá!

Címkék: interjú Magyar Média Mecenatúra Nagy Viktor Oszkár Csíkpálfalva Székely Derbi

A Médiatanács blogról

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának blogja. A Médiatanács tagjai: dr. Karas Monika elnök, dr. Auer János, dr. Kollarik Tamás, dr. Koltay András, dr. Vass Ágnes.

Friss topikok

Weboldal a médiatörvényről

Ugrás a www.mediatorveny.hu-ra

Mecenatúra – Pályázati tükör

mecenatura_uj_310x222.jpg

A Médiatanács a Facebookon

  

Mecenatúra a Facebookon

                 

A Médiatanács YouTube-csatornája

Iratkozz fel YouTube-csatornámra