Rövidfilmes blokk az M2-n az ünnep előtti utolsó szombaton

2014.12.15. 16:38 :: Sajtoiroda

Advent harmadik hetében sem szűkölködik a televíziós kínálat mecenatúrás alkotásokban. A hangulatfestő dokumentumfilmek és az értékes ismeretterjesztő filmek mellett azonban a héten öt kisjátékfilmet is megtekinthetnek a rövid műfaj kedvelői. Kedden a Lámpaláz című filmen keresztül tekinthetnek be a színház különleges világába, szombat este pedig négy rövidfilmet egymás után, egy blokkban nézhetnek meg az M2 műsorán. A filmek megtekintéséhez kellemes kulturális élményt kívánunk mindannyiuknak!

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló Médiatanács Magyar Média Mecenatúra

„Bírom a bátorságukat”

2014.12.09. 08:32 :: Sajtoiroda

Interjú Oláh Kata rendezővel a nyugatos női írókról szóló filmjéről

Száz éve a férfiak közül sokan még az erkölcstelenség csimborasszójának tartották az önmegvalósítást, ha az ember nőneműnek született, kivéve, ha színésznő lett belőle. Az általános körben elismert íróvá válás útján a nők közül mégis többen elindultak a korabeli patriarchális társadalomban. Oláh Kata A Nyugat asszonyai című filmsorozatában Erdős Renée-t és Ignácz Rózsát ismerteti meg a nézőkkel a Médiatanács Kollányi Ágoston-pályázatán nyert támogatásnak köszönhetően. A rendezővel a film hátteréről beszélgettünk.

Szólj hozzá!

Címkék: Médiatanács Magyar Média Mecenatúra Oláh Kata Kollányi Ágoston

Az egyenestől a görbéig – ismeretterjesztő filmek a Médiatanácstól

2014.12.08. 15:34 :: Sajtoiroda

Ezen a héten az egyenes Duna-Tisza csatornáról és a patakgörbítők somogyországi tevékenységéről is láthatnak ismeretterjesztő filmet a tévénézők. Szó lesz mindemellett a magyar almatermesztésről, egy kerekesszékes rögbicsapatról és egy izgalmas Candide-adaptációról, megrázó képkockákat láthatnak a magyar munkaszolgálatosokról, a délvidéki papok meghurcolásáról, valamint az orosz gulágok földjéről is. A filmekhez kellemes kulturális élményt kívánunk mindnyájuknak!

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló Médiatanács Magyar Média Mecenatúra

Dupla premier! – Két új Mecenatúra-film is debütál ezen a héten

2014.12.02. 10:31 :: Sajtoiroda

Egy öreg tölgy izgalmas életéről és a Kádár-kor visszás, de olykor nagyon is mulatságos rendszeréről láthatnak ismeretterjesztő és dokumentumfilmet az M1 műsorán, ha ezen a héten is a Mecenatúra-filmek mellett döntenek. Ajánljuk figyelmükbe, hogy a frissen bemutatott filmek rendezői, Molnár Attila Dávid és Papp Gábor Zsigmond nemrégiben beszéltek blogunknak az alkotások elkészüléséről. A filmekhez kellemes kulturális élményt kívánunk mindannyiuknak!

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló Médiatanács Magyar Média Mecenatúra Kollányi Ágoston Molnár Attila Dávid Papp Gábor Zsigmond Ember Judit-pályázat

„…se lenyelni, se kiköpni nem tudjuk”

2014.11.25. 14:37 :: Sajtoiroda

Humoros, ugyanakkor őszinte filmet készíteni a Kádár-korról nem tűnik egyszerű feladatnak. A kor a maga feldolgozatlanságával inkább kérdéseket vet fel, mintsem viccek forrása legyen. Papp Gábor Zsigmond remekül megérezte azonban azt, hogy a nosztalgia hangján hogyan lehet könnyeden, mégis az igazság egy szeletét elevenen a néző elé tárva beszélni arról, milyen volt Magyarország az 1960-as, 70-es, 80-as években. A Magyar retró 2. című filmet, amelyet a Médiatanács támogatott, december 6-án 12. 50-kor láthatják az M1 műsorán.

Szólj hozzá!

Címkék: dokumentumfilm Médiatanács Magyar Média Mecenatúra Papp Gábor Zsigmond

Forradalom, háború és bor

2014.11.24. 16:06 :: Sajtoiroda

Ezen a héten ismét az ismeretterjesztő és dokumentumfilmeké lesz a főszerep. Mindent megtudhatnak az 56-os „olajos forradalomról”, együtt barangolhatnak Szalai Zoltánnal a gulágok földjén, I. világháborús filmet láthatnak az aranykorról, és megismerkedhetnek Erdély gazdag borkultúrájával. A filmek megtekintéséhez kellemes kulturális élményt és kellemesen eltöltött időt kívánunk mindannyiuknak.

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló Médiatanács Magyar Média Mecenatúra

Magával ragadó történetek az e heti Mecenatúra-filmekben

2014.11.17. 10:37 :: Sajtoiroda

Lázár Kati, Lukáts Andor és Haumann Péter játsszák a főszerepet az Agapé című kisfilmben, amely egy idős házaspár életéről szól, és amelyet ezen a héten kedden tekinthetnek meg az M1 műsorán. Emellett elgondolkodtató fikciós alkotást is láthatnak az elöregedés problémájáról, részesei lehetnek három fiatal felnőtté válásának, és újra bekapcsolódhatnak a délvidéki magyarok életébe, ha ezen a héten is a Mecenatúra-alkotásokat választják. A filmekhez kellemes kulturális élményt kívánunk!

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló Magyar Média Mecenatúra

Egy öreg tölgy titkai

2014.11.11. 09:41 :: Sajtoiroda

Interjú Molnár Attila Dávid természetfilmessel

A tölgy egy ágán egy nap alatt több minden történik, mint egy mozifilmben – vallja Molnár Attila Dávid, A Nagy Fafilm rendezője a Médiatanács blogjának adott interjújában. Az ismeretterjesztő film a Médiatanács Kollányi Ágoston-pályázatán nyert támogatást, és arra vállalkozott, hogy a legújabb képalkotási és vizsgálati módszerekkel négy évszakon keresztül mutassa be egy faóriás életét és életközösségét. Őszintén, játékosan, sallangmentesen. A film televíziós bemutatója az M1-en lesz december 2-án 23 órakor.

Szólj hozzá!

Címkék: dokumentumfilm Médiatanács Magyar Média Mecenatúra Molnár Attila Dávid

Dokumentumfilm-dömping és gyermekversek az e heti Mecenatúra-alkotások között

2014.11.10. 16:18 :: Sajtoiroda

A délvidéki magyarokról, egy őseit kutató festőnőről, a magyar jazzdobosokról és a szovjet katonák által megerőszakolt magyar nőkről is láthatnak ezen a héten őszinte és olykor megdöbbentő dokumentumfilmeket. A gyerekek sem maradnak azonban tartalmas tévéadás nélkül: kortárs gyermekversek animációs továbbgondolásait tekinthetik meg az M2 műsorán. A filmekhez kellemes kulturális élményt kívánunk mindannyiuknak!

Szólj hozzá!

Címkék: dokumentumfilm Médiatanács Magyar Média Mecenatúra

II. világháború utáni krónikák, '56-os fikciók - drámai történetek az e heti Mecenatúra-filmekben

2014.11.03. 08:43 :: Sajtoiroda

A háború utáni időszak sem volt fájdalom- és tragédiamentes Magyarországon és Európában. E heti filmjeink mind ezt az időszakot mutatják be: Kulka János és Szabó Kimmel Tamás egy megtörtént esetet, a berni követségre való betörést eleveníti meg a képernyőn, az Interludium című kisfilm pedig egy orosz katona és egy ifjú diák történetét meséli el. Szó lesz továbbá a láthatatlan generációról, vagyis a szovjet-osztrák gyerekekről, valamint a magyar kulákok sanyarú sorsáról is. A filmekhez kellemes kulturális élményt kívánunk mindannyiuknak!

Szólj hozzá!

A Médiatanács blogról

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának blogja. A Médiatanács tagjai: dr. Karas Monika elnök, dr. Auer János, dr. Kollarik Tamás, dr. Koltay András, dr. Vass Ágnes.

Hirdetés

Friss topikok

Weboldal a médiatörvényről

Ugrás a www.mediatorveny.hu-ra

Mecenatúra – Pályázati tükör

mecenatura_310x222.jpg

A Médiatanács a Facebookon

  

Mecenatúra a Facebookon

                 

A Médiatanács YouTube-csatornája

Iratkozz fel YouTube-csatornámra