Gondolatolvasó szoftverek és fémdetektoros kincskeresők a mecenatúrás filmekben

2017.05.23. 11:42 :: Sajtoiroda

A magyarországi illegális műkincs-kereskedelem régészetre gyakorolt hatását szemlélteti a szombaton debütáló Fibulák és fabulák című kétrészes ismeretterjesztő sorozat a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programjából készült alkotásai közül. Először mutatják be a televízióban a Hoppi mesék új évadának epizódjait is, és folytatódik A gondolkodás művészete című dokusorozat egy olyan magyar fejlesztésű szoftverrel, amely előbb tudja, mit érzünk, mint saját magunk.

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló Magyar Média Mecenatúra

Kozmoszbéli kutyák és a délvidéki mozi születése premieren

2017.05.16. 11:07 :: Sajtoiroda

Ismeretterjesztő és animációs film is premieren lesz a hétvégén a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programjának alkotásai közül. A Duna Worldön szombat délután A kamerás emberek címmel vetítendő alkotás a délvidéki mozi úttörőinek világába kalauzolja a nézőt, míg a vasárnap délelőtti, M2-n látható A kozmosz nagykövetei című, minden korosztály számára szóló mese két kóbor kutya találkozását meséli el földönkívüliekkel. A Puskin moziban ma este pedig az Ember Juditról készült portréfilm díszbemutatóját tartják.

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló Médiatanács Magyar Média Mecenatúra

Pozitív attitűdök nyomában – interjú Szirmai Mártonnal A gondolkodás művészetéről

2017.05.16. 09:27 :: Sajtoiroda

Eddig négy részt vetítettek le és még négy epizód hátra van A gondolkodás művészete című ismeretterjesztő sorozatból, amely hétről hétre szombat esténként jelentkezik az M5 csatornán. A Médiatanács Magyar Média Mecenatúra program támogatásával elkészült ötperces filmek már kapható, működő magyar termékeket és alkotásokat mutatnak be fiatal „szellemi tulajdonosaikkal” együtt. A sorozat apropóján a magyar tehetségekről, kreativitásról és a szellemi állapotokról beszélgettünk a rendező Szirmai Mártonnal.

Szólj hozzá!

Címkék: interjú ismeretterjesztő film Médiatanács Magyar Média Mecenatúra Kollányi Ágoston Szirmai Márton

Jön a mecenatúrás Szupermalac és Űrpatkány-sorozat

2017.05.08. 09:56 :: Sajtoiroda

Csocsó malac és Pati patkány Máli Csaba rendezésében debütál szombaton az M2-n a Szupermalac és Űrpatkány című új magyar animációs sorozatban, amely a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programjából készült. Premiere lesz még egy magyarul beszélő vietnámi közösséget bemutató dokumentumfilmnek, szombaton A gondolkodás művészete című dokusorozat jelentkezik újabb résszel – amelyben mozgássérült gyerekek számára is használható játszóterek fejlesztőit ismerhetik meg a nézők –, és folytatódik a kortárs gyerekversek, dalok sorozata is a mecenatúrás alkotások közül.

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló Médiatanács Magyar Média Mecenatúra

Gyerekversek animációi és magyar találmányok a tévében

2017.05.02. 14:05 :: Sajtoiroda

A héten folytatódik a kortárs gyerekverseket és dalokat bemutató sorozat az M2-n, míg szombat este az M5-n A gondolkodás művészete című dokusorozat jelentkezik újabb résszel a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programjában készült alkotások közül. A startupokat bemutató műsorban az új Rubik-kocka címre pályázó Feel Flux mágneses ügyességi játékot, feltalálóit és a termék gyártásának, népszerűsítésének folyamatát ismerhetik meg a nézők. Az ismétlések között a televízió további hét mecenatúrás művet tűz a műsorára.

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló Médiatanács Magyar Média Mecenatúra

Házicsoki-gyár, székely pálinka, Pista bá’ – hagyomány és modernség, Made in Erdély

2017.04.28. 09:31 :: Sajtoiroda

Májusban indul a Made in Erdély című online megtekinthető dokumentumfilmes portrésorozat második évada, amelynek elkészülését a Magyar Média Mecenatúra program Neumann János-pályázatán támogatta a Médiatanács. A filmekről, amely a különböző ötleteken, termékeken és vállalkozásokon keresztül egyszerre hozza közelebb Erdély hagyományait és modernségét, Novák Péter Sámuel rendezővel beszélgettünk.

Szólj hozzá!

Címkék: dokumentumfilm Médiatanács Magyar Média Mecenatúra Neumann János-pályázat Novák Péter Sámuel

Két ingyenes filmszemle is várja a látogatókat a héten – mecenatúrás filmek is versenyeznek

2017.04.25. 11:22 :: médiatanács

Ezen a héten nemcsak a televízióban, de filmszemléken is megméretteti magát több, a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programjának támogatásában született alkotás. Míg a tévében friss kortárs gyermekvers- és dalfeldolgozásokat láthatunk az animációs műfajból, és egy ivócsap-terjesztő startup bemutatásával folytatódik A gondolkodás művészete, addig az ingyenes filmélményekre vágyók számára egy új és egy hagyományos filmes eseményt is rendeznek Lakitelken, illetve Szombathelyen.

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló Médiatanács Magyar Média Mecenatúra

Ragaszkodás, gondolkodás, szembesítés – dokumentumfilmek premieren

2017.04.18. 10:31 :: Sajtoiroda

Első részével jelentkezik Szirmai Márton új, startupokról szóló dokusorozata, a heti rendszerességgel vetítendő A gondolkodás művészete. Két szatmári falu, Zajta és Vállaj Magyarország melletti kiállását mutatja be a vasárnap délután a Duna Worldön látható Ragaszkodás, majd késő este az M2-n a Second hand című, felnőtteknek szóló animációs film premiere látható. A bemutatókkal együtt összesen tizenkét olyan film került az e heti tévés kínálatba, amelyek a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programjában készültek.

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló Médiatanács Magyar Média Mecenatúra

Felvidéki kitelepítésektől a Szent László-mondákig

2017.04.10. 11:01 :: Sajtoiroda

Ezen a héten a Magyar Média Mecenatúra programban támogatott alkotások közül debütál egy a második világháborút követő felvidéki kitelepítést átélő családokról szóló dokumentumfilm, rövidfilmsorozat kezdődik erdélyi templomokról, és képernyőre kerülnek  a Szent Lászlóról szóló mondák Jankovics Marcell sorozatában. Ismét látható a tévében egy Móricz-feldolgozás, a Pillangó, a Berlinalét megjárt LOVE című animációs film és Oláh Kata Beágyazott emlékeink című, egyedi hangvételű dokumentumfilmje egy újlipótvárosi családkutatásról.

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló Médiatanács Magyar Média Mecenatúra

Vad nőkkel és lágy férfiakkal a rutinreakciók ellen

2017.04.06. 11:59 :: Sajtoiroda

Interjú Tóth Luca animációs rendezővel

A Superbia meghökkentő, elsőre arculcsapó, szürreális világában nők és férfiak elszeparáltan élnek: a férfiak finom, jól öltözött, kalapos úriemberek, a nők meztelen, harcias ösztönlények, akik kezeik helyett erős és izmos melleikkel végzik tevékenységeiket. Tóth Luca 16 perces animációs filmje a kifordított társadalmi helyzeten keresztül beszél a férfi-női viszonyokról, a változásról és a büszkeségről. Az animációs film – amelyet az NMHH Médiatanácsa a Macskássy-pályázaton támogatott – elnyerte az április 2-án véget ért Friss Hús Budapesti Nemzetközi Rövidfilmfesztivál legjobb animációjának díját. A rendezővel arról beszélgettünk, mennyire könnyen befogadhatóak a szerzői animációk, hogy milyen jelentősége van és lehetne a díjaknak, és hogy miért fontos néha nézőpontot váltani, ha egy-egy fontos témáról gondolkodunk.

Szólj hozzá!

Címkék: animációs film Médiatanács Magyar Média Mecenatúra Tóth Luca Macskássy Gyula

A Médiatanács blogról

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának blogja. A Médiatanács tagjai: dr. Karas Monika elnök, dr. Auer János, dr. Kollarik Tamás, dr. Koltay András, dr. Vass Ágnes.

Friss topikok

Weboldal a médiatörvényről

Ugrás a www.mediatorveny.hu-ra

Mecenatúra – Pályázati tükör

mecenatura_uj_310x222.jpg

A Médiatanács a Facebookon

  

Mecenatúra a Facebookon

                 

A Médiatanács YouTube-csatornája

Iratkozz fel YouTube-csatornámra