Mit néznének a hallgatók? (szavazással)

2011.05.09. 16:37 :: Tanácsnok

 

Ezen a héten, szerdán a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) képviselőivel találkozik a Médiatanács a Közszolgálati Kódex ügyében. A tanács még az év elején hozta azt a döntést, hogy a legszélesebb nyilvánosság bevonásával alkotja meg a kódexet, ezért február óta számos szervezettel egyeztetettek. A partnerek között ott voltak az egyházak képviselői, sportolók, művészek, tudósok, fogyatékossággal élők, de a családokért és a kisebbségekért dolgozó szervezetek tagjai is. A társadalmi egyeztetés részeként a hallgatói önkormányzatok képviselői már eljuttatták a kódex tartalmára vonatkozó javaslatukat a Médiatanácshoz, és ezen a héten lehetőségük lesz a felvetett kérdések személyes megvitatására is.

 

Szavazás
Ön jó ötletnek tartja, hogy a köztévében több továbbtanulási lehetőségekkel foglalkozó ismeretterjesztő műsort sugározzanak?

Igen
Nem
Nem tudom

 

 

A hallgatók levelükben kiemelték, hogy a hozzáférhető információs felületek hiányosan vagy csak részben tájékoztatják a diákokat a képzési szintekről és azok tartalmáról, ezért a közszolgálati csatornákon több olyan műsort látnának szívesen, melyek az új képzési-, továbbtanulási lehetőségekről adnak tájékoztatást. Ön jó ötletnek tartja, hogy a köztévében több továbbtanulási lehetőségekkel foglalkozó ismeretterjesztő műsort sugározzanak?

A HÖOK-hoz hasonlóan vélekedtek egy korábbi kódex-egyeztetésen a Rektori Konferencia képviselő is, akik a Mindentudás Egyeteme műsorsorozat felélesztése mellett - többek között - szintén az ismeretterjesztő jellegű műsorok indítását szorgalmazták. Érdekes, hogy a Médiatanács kódexhez kapcsolódó internetes felmérésének eredménye szerint a nézők részéről is hasonló igény fogalmazódott meg: a magazinműsorok közül elsősorban ők is természettudományos ismeretterjesztő műsorokat választatnának szórakozásul! A hét magazinműsor-kategórián belül azoknak a nézőknek a száma volt a legnagyobb - 38,2 % - akik ezt a műfajt részesítenék előnyben. Az ismeretterjesztő műsorok száma pedig messze kiemelkedik a többi közül, ha hozzáadjuk a nézők harmadik leginkább kedvelt magazinműsor-műfaját, magyar és közép-európai ismeretterjesztő filmek arányát (13,7%).

 

Természetesen a HÖOK javaslatai ennél jóval szélesebb körre terjednek ki és számos más ötletet is megfogalmaznak. A szerdai HÖOK – Médiatanács találkozón ezek a kérdések is napirenden lesznek.


4 komment

A Médiatanács blogról

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának blogja. A Médiatanács tagjai: Karas Monika elnök, Budai László, Hankiss Ágnes, Szadai Károly és Meszleny László.

Weboldal a médiatörvényről

Ugrás a www.mediatorveny.hu-ra

Mecenatúra – Pályázati tükör

mecenatura_uj_310x222.jpg

A Médiatanács a Facebookon

  

Mecenatúra a Facebookon

                 

A Médiatanács YouTube-csatornája

Iratkozz fel YouTube-csatornámra
süti beállítások módosítása