Magyar Média Mecenatúra: helyi tévék és rádiók műszaki fejlesztéseit támogatta a Médiatanács

2012.11.06. 10:59 :: Sajtoiroda

Közel tizenhat millió forint támogatásról hozott döntést a Magyar Média Mecenatúra program műszaki fejlesztést célzó pályázatának legutóbbi fordulójában a Médiatanács szerdai ülésén. A közösségi tévéknek és rádióknak szóló műszaki pályázat harmadik fordulójában hét médium kapott fejlesztési támogatást.

Idén százmillió forint áll rendelkezésre az évek óta népszerű, közösségi elektronikus médiaszolgáltatók műszaki fejlesztését célzó pályázatra. A kiírással a tanács célja az, hogy biztosítsa a szolgáltatók folyamatos, színvonalas és minőségi működését, elősegítse számukra a későbbi digitális átállást, illetve támogassa az ehhez szükséges stúdiótechnikai háttér kialakítását. Az ehavi fordulóban három tévé jutott összesen 11 millió forinthoz, négy rádió 5,6 millió forint forráshoz. A forduló után fennmaradó keret még 39 millió forint, a legközelebbi pályázat-beadási határnap szintén december 6.

A Médiatanács Magyar Média Mecenatúra kétmilliárd forintos programja átgondolt, egységes elvek mentén hangolja össze azokat a támogatási forrásokat, amelyeket a magyar médiumok igénybe vehetnek, hogy színvonalas, közérdeklődésre számot tartó műsorokat készíthessenek, és a nézők sokszínű, tartalmas médiakínálatból választhassanak.

A nyertesekről és a pályázat kiírások további részleteiről a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap Támogatási terület honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.

komment

Címkék: Magyar Média Mecenatúra

A Médiatanács blogról

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának blogja. A Médiatanács tagjai: Karas Monika elnök, Budai László, Hankiss Ágnes, Szadai Károly és Meszleny László.

Weboldal a médiatörvényről

Ugrás a www.mediatorveny.hu-ra

Mecenatúra – Pályázati tükör

mecenatura_uj_310x222.jpg

A Médiatanács a Facebookon

  

Mecenatúra a Facebookon

                 

A Médiatanács YouTube-csatornája

Iratkozz fel YouTube-csatornámra
süti beállítások módosítása