Fővárosi Főügyészség: A saját hatáskörben történő visszavonás valamennyi feltétele fennáll

2012.12.20. 15:18 :: Sajtoiroda

A Médiatanács 2012. december 17-én kapta kézhez a Fővárosi Főügyészség levelét a Budapest 95,3 MHz-es frekvenciára kiírt pályázatot lezáró döntéssel kapcsolatban.

A levélben az ügyészség tájékoztatta a Médiatanácsot, hogy „az ügyészségről szóló 2011. évi CLXIIL tv. (a továbbiakban: Ütv.) 29. § (1) bekezdésében biztosított törvényességi ellenőrzési jogkörben a Fővárosi Főügyészség megvizsgálta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának (a továbbiakban: Médiatanács) a Budapest 95,3 MHz körzeti rádiós médiaszolgáltatási lehetőség hasznosítására megindított pályázati eljárásban 2011. december 20-án meghozott 1983/2011.(XII.20.) számú határozat 1. pontjába foglalt – a pályázati eljárás eredményességét megállapító – döntését.”

A levélben a Fővárosi Főügyészség megállapította, hogy a „bíróság ítélete a bíróságok szervezetéről és igazgatásáról szóló 2011. évi CLXI. törvény 6. §-a értelmében az ügyészségre is kötelező, ezért az ügyészség az álláspontját az ítéletek alapján alakította ki.”

Az ügyészség a levélben rögzíti, hogy a Médiatanács a Budapest 95,3 MHz-es frekvenciapályázattal kapcsolatos döntése „vonatkozásában a saját hatáskörben történő visszavonás valamennyi feltétele fennáll”.

A Médiatanács a lehető legrövidebb időn belül napirendre vette az ügyet és az ügyészség által meghatározott elvek alapján meghozta döntését, azaz visszavonta a Budapest 95,3 MHz-es frekvenciára kiírt pályázatot egy évvel ezelőtt lezáró döntését.

A jogtechnikai döntés nem érinti a Klubrádió működési feltételeit.

A Médiatanács továbbra is biztosítja, hogy a Klubrádió a frekvenciadíj mintegy feléért sugározza adását Budapesten, miként korábbi döntéseivel a rádió debreceni és kecskeméti frekvenciadíját is jelentősen – évi 8,5 millióról 4,1 millió forintra, illetve 11 millióról 3 millió forintra – csökkentette.

A hallgatók és a médiapiac érdekeinek figyelembe vételével a Médiatanács továbbra is garantálja a budapesti frekvenciát használó rádió számára a műsorsugárzáshoz szükséges feltételeket mindaddig, amíg kiírt pályázati eljárás jogállami keretek között le nem zárul.

A Médiatanács döntésével szemben 15 napon belül jogorvoslat kérhető, amelyről a közigazgatási bíróság soron kívüli eljárásban hoz döntést.

Az ügyészség levele teljes egészében itt olvasható.

3 komment · 1 trackback

Címkék: Klubrádió Médiatanács

A Médiatanács blogról

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának blogja. A Médiatanács tagjai: Karas Monika elnök, Budai László, Hankiss Ágnes, Szadai Károly és Meszleny László.

Weboldal a médiatörvényről

Ugrás a www.mediatorveny.hu-ra

Mecenatúra – Pályázati tükör

mecenatura_uj_310x222.jpg

A Médiatanács a Facebookon

  

Mecenatúra a Facebookon

                 

A Médiatanács YouTube-csatornája

Iratkozz fel YouTube-csatornámra
süti beállítások módosítása