Melyik a három legkárosabb médiatartalom? – az NMHH kérdőíve a gyermekek tévénézési szokásairól

2013.08.16. 09:07 :: Sajtoiroda

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság augusztusban közvélemény-kutatást indított, amelyben azt szeretné felmérni, hogy miként vélekednek a szülők 16 éven aluli gyermekeik tévénézési szokásairól.

Az online kérdőív segítségével a hatóság számos kérdés megválaszolását várja. Felméri, hány éves korban kezdenek el a gyermekek tévézni, mennyi időt töltenek el a tévé előtt. Munkatársaink továbbá információkhoz jutnak arról, hogy a szülők mi alapján döntik el, milyen műsorokat nézhet a gyermekük, és hogy megítélésük szerint túl sokat tévéznek-e, illetve árt-e a felügyelet nélküli tévézés.

A kérdőív kitér arra is, hogy a tévézés hatásairól miként vélekednek a szülők, illetve arra, hogy mely médiatartalmakat tartják a leginkább károsnak a gyermekekre nézve. A kutatás állásfoglalásra kéri a résztvevőket abban is, hogy egy három évesnél fiatalabbakkal kapcsolatos új médiaszabályozási elemet, illetve a káros médiatartalmak típusának megjelölését támogatnák-e.

A kutatás célja, hogy vizsgálja a médiafogyasztási attitűdöket, és fokozza a tudatosságot az olyan, gyermekeket érintő problémás médiatartalmakkal kapcsolatban, mint az erőszak, a trágárság vagy a félelemkeltés.

Kedves olvasó! Ön szerint például melyik a három legkárosabb médiatartalom: erőszak, szex, trágárság, reklám, drog, félelemkeltő képsorok (pl. pókok, szörnyek), kiközösítés, hátrányos megkülönböztetés, betegség, baleset? Vagy nincs olyan, ami káros lenne? Jelölje meg kérdőívünkben!

Kérjük, ha Ön 16 évnél fiatalabb gyermeket nevel (egy háztartásban élnek), válaszaival segítse munkánkat.  A kérdőív kitöltése kb. 5 percet igényel. A kérdőívet a Médiatanács blogján megtalálja:

19 komment · 5 trackback

Címkék: gyermekek kiskorúak védelme

A Médiatanács blogról

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának blogja. A Médiatanács tagjai: Karas Monika elnök, Budai László, Hankiss Ágnes, Szadai Károly és Meszleny László.

Weboldal a médiatörvényről

Ugrás a www.mediatorveny.hu-ra

Mecenatúra – Pályázati tükör

mecenatura_uj_310x222.jpg

A Médiatanács a Facebookon

  

Mecenatúra a Facebookon

                 

A Médiatanács YouTube-csatornája

Iratkozz fel YouTube-csatornámra
süti beállítások módosítása