Közeli földek, boldog tehetség

2015.04.20. 16:13 :: Sajtoiroda

Ezen a héten az NMHH Médiatanácsának támogatásával elkészült filmek bemutatják az Erdélyben található Nagy-Küküllő folyó történeteit és történelmét, virtuális kirándulást tehetünk a Kárpátok bércein és megismerhetjük a hegység sajátosságait, valamit életrajzi filmet láthatunk a boldog festőről, Müller Árpádról, aki saját bevallása szerint azért festett, hogy örömet okozzon az embereknek. A filmek megtekintéséhez kellemes kulturális élményt kívánunk mindannyiuknak!

Nagy-Küküllő – Életvonal Erdély tenyerén

Duna World, április 20., hétfő, 17.10

kukullo_szekelykeresztur_2013_06_20_22.JPGA film a Nagy-Küküllő folyót mutatja be a forrástól Balázsfalváig, ahol egyesül a Kis-Küküllővel. Az alkotás a folyóhoz kapcsolódó rövid történetek erejéig elidőz egy-egy településen: interjúkkal, animációval, régi fotókkal elevenít fel egy-egy történetet, visszaemlékezést vagy legendát, így nemcsak maga a folyó, hanem a folyót övező térség is megjelenik. A film elkészülését a Médiatanács a Kollányi Ágoston-pályázaton támogatta.


A boldog festő – Müller Árpád

Duna TV, április 20., hétfő, 23.25
Duna World, április 21., kedd, 16.25

szerkmuller_akep_elott.jpgMüller Árpád nem a múzeumnak festett, hanem azért, hogy örömöt szerezzen az embereknek. Nem akart divatos lenni, hogy soha ne menjen ki a divatból. Boldog képeket szeretett festeni. A Médiatanács Ember Judit-pályázata által támogatott film a 45 évesen elhunyt festő gazdag hagyatékán keresztül mutatja be a sokoldalú gondolkodót, férjet, barátot, fiút és alkotótársat.

Kárpátok bércei

Duna World, április 24., péntek, 16.30

dsc00202.JPGA Kárpát-medencét koszorú alakban körülölelő, közel 1500 km-es hegyvonulat az Alpok után a legkiterjedtebb hegyrendszer Európában. A film bemutatja a hegység kialakulását, geológiai viszonyait, páratlan ásványkincseit, kivételes vegetációját, a Dunát kereső folyóvizeit, sokszínű növényvilágát, vadregényes, végtelen erdőségeit, s az abban élő – sokszor európai viszonylatban is ritkaságszámba menő – állatfajokat.

komment

Címkék: ajánló Médiatanács Magyar Média Mecenatúra

A Médiatanács blogról

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának blogja. A Médiatanács tagjai: Karas Monika elnök, Budai László, Hankiss Ágnes, Szadai Károly és Meszleny László.

Weboldal a médiatörvényről

Ugrás a www.mediatorveny.hu-ra

Mecenatúra – Pályázati tükör

mecenatura_uj_310x222.jpg

A Médiatanács a Facebookon

  

Mecenatúra a Facebookon

                 

A Médiatanács YouTube-csatornája

Iratkozz fel YouTube-csatornámra
süti beállítások módosítása