Mediatorveny.hu: naprakészen és tényszerűen a médiaszabályozásról

2012.02.08. 11:17 :: médiatanács

 

A tényeken alapuló, részletes és kizárólag szakmai szempontból értékelt információkat gyűjt össze rendszerezetten, magyar és angol nyelven a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának új tematikus honlapja. A médiatörvény.hu honlap célja a sajtószabadság és a 2010 végén elfogadott médiaszabályozás állapotának és tartalmának folyamatos figyelemmel kísérése és dokumentálása.
 

 

A szerkesztők feldolgozzák és elérhetővé teszik a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, valamint a Médiatanács döntéseit, illetve gyakorlatát, elemzéseket végeznek, tanulmányokat készítenek, ezen felül összegyűjtik a máshol, mások által közzétett elemzéseket és értékeléseket. A honlap törekszik arra, hogy európai kontextusban is elhelyezze a magyar médiaszabályozást, illetve a sajtószabadság magyarországi helyzetét.
 
Az oldalon sajtószemle és blog is található, hiszen a szerkesztők célja – az alapos szakmai elemzéseken és a mások által elvégzendő kutatásokhoz elengedhetetlen információközlésen túl – az is, hogy gyorsan reagáljanak a médiaszabályozással kapcsolatos aktuális eseményekre. Külön rovatban olvashatóak a területre vonatkozó jogforrások: így a médiaigazgatási törvények, az alkotmánybírósági határozatok, az uniós irányelvek. Megtalálhatóak a Médiatanács eddig hozott határozatai témák szerint csoportosítva, például kiskorúak védelme, kiegyensúlyozottság, termékmegjelenítés.
 
A honlap szerkesztői a közzétett publikációk készítése vagy válogatása során a független – a gazdasági és politikai nyomásgyakorlástól mentes – szakmaiság követelményei szerint járnak el, és kifejezett szándékuk, hogy a sajtószabadságról és a médiaszabályozásról folyó szakmai és közéleti diskurzust elmélyítsék.
 
A honlap tartalmának jó része elérhető angolul is, a www.hunmedialaw.org honlapon. 

1 komment

A Médiatanács blogról

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának blogja. A Médiatanács tagjai: Karas Monika elnök, Budai László, Hankiss Ágnes, Szadai Károly és Meszleny László.

Weboldal a médiatörvényről

Ugrás a www.mediatorveny.hu-ra

Mecenatúra – Pályázati tükör

mecenatura_uj_310x222.jpg

A Médiatanács a Facebookon

  

Mecenatúra a Facebookon

                 

A Médiatanács YouTube-csatornája

Iratkozz fel YouTube-csatornámra