A tanyasi életről, tanyasiaktól

2013.11.27. 16:39 :: médiatanács

A Magyar Média Mecenatúra programban támogatott dokumentumfilm a Duna TV-n

Vajon mit tudhatnak a tanyasi életről azok, akik nem tanyán élnek? Tudhatják, hogy a tanyák nagy része önellátó. Tudhatják, hogy sokkal nyugodtabb ott az élet, és hogy tisztább a levegő. Tudhatják azt is, hogy teljesen más életfelfogást igényel ott élni, mint városban. Tudhatják, hogy nehézséget jelenthet az idős tanyán élőknek bejutni a városokba, akár csak orvoshoz is. Tudhatják, hogy a tanyán élők fokozottabban ki vannak téve a bűnözőknek, hiszen nemcsak rendőrök járnak arra ritkán, hanem még szomszédok sincsenek. Tudhatják azt is, hogy a tanyák világa az utóbbi időben átalakulóban van, és egyre többen választják a tanyasi életet a városi helyett – meglehet, nem mindig önszántukból.

A tanyasi életről mégis maguk a tanyákon élők tudnak a leghitelesebben beszélni. Vajon mit gondolnak ők? Mik az előnyei és hátrányai a tanyasi életnek a városival szemben? Miben látják a valódi nehézségeket? Hogyan oldják meg a világítást azokon a helyeken, ahol nincs bevezetve az áram? És hogyan működik egy modern napkollektor?

A Tanyák népe című dokumentumfilm-sorozat egyes részeiben minderre megtalálja a választ. Az első részt ma sugározta a Duna Televízió, a második és harmadik rész pedig ugyanitt lesz látható az alábbi időpontokban:

2. rész: November 28. (csütörtök), 9:30

3. rész: November 29. (péntek), 9:30

Ha esetleg lemaradt a fenti időpontokról, akkor sem kell aggódnia, mert a Duna World rövidesen műsorára tűzi az ismétlést a következő időpontokban:

1. rész: December 7. (szombat), 22:45

2. rész: December 14. (szombat), 22:55

3. rész:  December 21. (szombat), 22:50

komment

A Médiatanács blogról

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának blogja. A Médiatanács tagjai: Karas Monika elnök, Budai László, Hankiss Ágnes, Szadai Károly és Meszleny László.

Weboldal a médiatörvényről

Ugrás a www.mediatorveny.hu-ra

Mecenatúra – Pályázati tükör

mecenatura_uj_310x222.jpg

A Médiatanács a Facebookon

  

Mecenatúra a Facebookon

                 

A Médiatanács YouTube-csatornája

Iratkozz fel YouTube-csatornámra
süti beállítások módosítása