Hat Mecenatúra-film, hét díj Gödöllőn

2016.05.23. 15:47 :: Sajtoiroda

Remekül szerepeltek a Médiatanács által támogatott filmalkotások a 2. Nemzetközi Természetfilm Fesztiválon, Gödöllőn. A tizenkét mecenatúrás versenyfilm közül hat térhetett haza díjjal, sőt, Mosonyi Szabolcs a Vad Kunság – A puszta rejtett élete című filmjével duplázni is tudott. A fesztiválra több mint 200 nevezés érkezett 32 országból, az idei téma pedig a „A víz, a vizes élőhelyek és védelmük” volt.

Mosonyi Szabolcs a 2016-os Filmhét Legjobb ismeretterjesztő filmnek járó díja után most Gödöllőn is tarolt a Vad Kunsággal. Megnyerte a „Kárpát-medence természeti értékei” kategória első helyét, valamint a fesztivál nagydíját is ő vehette át 2015-ös filmjéért, amely a puszta élővilágát mutatja be a nagy testű madaraktól kezdve a homokbuckákon át az aranysakálig.

Vad Kunság official trailer from Szabolcs Mosonyi on Vimeo.

Széles Tamás Amit csak a madár lát című sorozatának két része a tudományos dokumentumfilmek sorában nyerte el a harmadik helyet. A sorozat hat olyan kelet-magyarországi helyet mutat be, ami a maga érintetlenségében páratlan.

Tóth Zsolt Marcell két filmjét is a díjazottak közé választották a „Kárpát-medence természeti értékei” kategóriában. A második helyet a Szárnyakat a magasba kapta, amely a Magyarországon élő madárfajokat mutatja be, különös tekintettel a parlagi sasra; a harmadik helyezett pedig ugyanebben a kategóriában A Vargyas-szoros elveszett világa lett, amely Erdély egy különleges vidékének élővilágát tárja a nézők elé.

Jakab Ervin a Kárpát-medencében élő magyar alkotóknak járó kreatív díjat vehette át A Nagy-Küküllő útjáért, amely szintén az erdélyi táj szépségét hozza a mozivászonra, emellett pedig a Nagy-Küküllő menti helyek történelmi jelentőségét tárja fel.

Molnár Attila Dávid filmje, amely a legendás természettudós, utazó és polihisztor, Herman Ottó halálának 100. évfordulójának állít emléket, első helyezett lett a „Kárpát-medence természeti értékei – dokumentumfilm” kategóriában. A Herman 100 / MMe 40 avagy a természetvédelem hajnala Magyarországon egy átívelő utazás, melyből kiderül, minek és kinek köszönhető, hogy Magyarország még ma is rendkívül gazdag természeti kincsekben.

A díjnyertes alkotóknak gratulálunk, és további sok sikert kívánunk!

komment

Címkék: ajánló Médiatanács Magyar Média Mecenatúra Széles Tamás Tóth Zsolt Marcell Molnár Attila Dávid Mosonyi Szabolcs Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Jakab Ervin

A Médiatanács blogról

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának blogja. A Médiatanács tagjai: Karas Monika elnök, Budai László, Hankiss Ágnes, Szadai Károly és Meszleny László.

Weboldal a médiatörvényről

Ugrás a www.mediatorveny.hu-ra

Mecenatúra – Pályázati tükör

mecenatura_uj_310x222.jpg

A Médiatanács a Facebookon

  

Mecenatúra a Facebookon

                 

A Médiatanács YouTube-csatornája

Iratkozz fel YouTube-csatornámra
süti beállítások módosítása