Non recuso laborem

2013.09.23. 09:14 :: Sajtoiroda

Szeptember 23-án a Duna Televízió, majd szeptember 29-én a Duna World műsorán lesz látható Maksay Ágnes új dokumentumfilmje Márton Áron boldoggá avatási pere címmel.

Az 1989-es rendszerváltás után Romániában a 12 katolikus egyházmegye 15 boldoggá-avatási pert indított el. Az erdélyi római katolikus egyházmegye a legendás gyulafehérvári püspök, Márton Áron perét kezdeményezte.

XI. Piusz pápa 1938. december 24-én nevezte ki Márton Áront püspökké. Kinevezését követően jelmondatául a „Non recuso laborem” – nem futamodom meg a munkától  mondatot választotta. 

800px-Márton_Áron_szobra_Székelyudvarhely.JPG

Márton Áron szobra Székelyudvarhelyen - Forrás: wikipedia.org

Makay Ágnes alkotása a püspök boldoggá avatási perét mutatja be. A filmben megszólalnak a püspök rokonai, ismerősei, paptársai és bepillanthatunk a Szekuritáté iratanyagaiba is.  A dokumentumfilmet a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra Programja 9,6 millió forinttal támogatta.

Bemutató:

2013. szeptember 23. 21.05, Duna Televízió
2013. szeptember 29. 22.55, Duna World

komment

Címkék: dokumentumfilm Médiatanács Magyar Média Mecenatúra Maksay Ágnes

A Médiatanács blogról

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának blogja. A Médiatanács tagjai: Karas Monika elnök, Budai László, Hankiss Ágnes, Szadai Károly és Meszleny László.

Weboldal a médiatörvényről

Ugrás a www.mediatorveny.hu-ra

Mecenatúra – Pályázati tükör

mecenatura_uj_310x222.jpg

A Médiatanács a Facebookon

  

Mecenatúra a Facebookon

                 

A Médiatanács YouTube-csatornája

Iratkozz fel YouTube-csatornámra
süti beállítások módosítása