Filmet tessék, filmet tessék, friss, ropogós a magyar film!

2013.10.05. 10:00 :: Sajtoiroda

A cím felszólítása azoknak a vevőnek szól, akik 2013. október 7-e és 10-e között ellátogatnak a MIPCOM nemzetközi televíziós vásárra. 1700 kiállító mutatkozik be az eseményen, akik mind azt remélik, hogy jó áron kelnek el a termékeik. A világ legjelentősebb televíziói és azok termékei jelennek meg egy-egy standon és gyűjtenek ötleteket egymástól. A cél mindenkinek egy: élvezetes műsorokkal még nézettebbé tenni a csatornát. Ebben idén Mecenatúrás filmek is segíthetnek majd nekik.

Kilenc olyan filmet is megvételre kínálnak majd, amelyet a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra programon keresztül támogatott. Bár a mecenatúrás forrás elnyerésének feltétele, hogy az elkészült filmet valamelyik magyar tévécsatorna mutassa be először, nagy lehetőség ez a vásár a filmeseknek arra, hogy alkotásaikat más országokban is megismerjék.

A korábbi évek tapasztalatai alapján ezen a vásáron mindenki ott van, aki számít. Több mint négyezer potenciális vevő és több mint tízezer látogató várható a rendezvényre. Ők egyrészt azért vannak itt, hogy megmutassák magukat, hogy képviseljék a termékeiket, másrész azért, hogy ötleteket gyűjtsenek ahhoz, hogyan lehetnek még sikeresebbek. Bár az üzletek többsége a kávézókban és az éttermekben dől el, az üzlet tárgya azok között a kiállított termékek között van, ahol az említett értékes magyar alkotások is megtalálhatóak.

A Médiatanács fontosnak tartja azt, hogy értékes és élvezetes alkotások jelenjenek meg a televíziókban, ezért támogat 2011 óta független magyar filmeseket. Így tehát a cím felszólítása valójában nemcsak a filmeseknek, hanem a magyar közönségnek is szól, hiszen egyre több mecenatúrás film jelenik meg az M1, az M2, vagy a Duna Televízió műsorán. A pályázati rendszer eddig összesen 4 milliárd forinttal járult hozzá igényes magyar alkotások elkészüléséhez, a 2014-es keret pedig összesen 1,5 milliárd forint lesz.

A Médiatanács a pályázati program kialakítása során mindig figyelembe veszi az előző évi tapasztalatok mellett a pályázatokat értékelő szakmai bírálóbizottságok javaslatait, valamint a filmesek részéről érkezett igényeket. Éppen ezért jó visszajelzés az, hogy az elkészült alkotások külföldön, egy ilyen rangos eseményen is képviselik a hazai filmipart.

Az alkotóknak gratulálunk, a vásárra pedig sok sikert kívánunk!

A vásáron megjelenő Magyar Média Mecenatúra által támogatott filmek:

  • Szabadság – különjárat, TV-film, 56 perc, rendező: Fazakas Péter
  • A legyőzhetetlenek, ifjúsági kalandfilm, 55 perc, rendező: Madarász István
  • Pillangó, TV-film, 100 perc, rendező: Vitézy László
  • A tartótiszt, dokumentumfilm, 63 perc, rendező: Varga Ágota
  • Befogad és kitaszít a világ, tudományos ismeretterjesztő film, 52 perc, rendező: Skrabski Fruzsina
  • Elhallgatott gyalázat, dokumentumfilm, 52 perc, rendező: Skrabski Fruzsina
  • Vad Szigetköz – A szárazföldi delta, természetfilm, 52 perc, rendező: Mosonyi Szabolcs
  • Csendes gyarmatosítók, tudományos ismeretterjesztő film, 26 perc, rendező: Mosonyi Szabolcs
  • Ezüst patak, animációs sorozat, 4-4 perc, rendező: Pál Balázs

komment

Címkék: Médiatanács Magyar Média Mecenatúra MIPCOM

A Médiatanács blogról

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának blogja. A Médiatanács tagjai: Karas Monika elnök, Budai László, Hankiss Ágnes, Szadai Károly és Meszleny László.

Weboldal a médiatörvényről

Ugrás a www.mediatorveny.hu-ra

Mecenatúra – Pályázati tükör

mecenatura_uj_310x222.jpg

A Médiatanács a Facebookon

  

Mecenatúra a Facebookon

                 

A Médiatanács YouTube-csatornája

Iratkozz fel YouTube-csatornámra
süti beállítások módosítása