Film az élet és halál kérdéséről az m1-en Halottak napján

2013.11.01. 17:44 :: Sajtoiroda

Mikor kezdődik az élet és mi van utána? Mindannyian keressük a választ ezekre a kérdésekre, amelyek rengeteg tudományos, vallási és etikai problémát is felvetnek. Mikortól van lelke egy embernek? Egyáltalán van-e lélek? Gyilkosság-e az abortusz? Mi van az élet után? Mennyország? Lélekvándorlás? Semmi? Mit mond erre a tudomány és a vallás?

Skrabki Fruzsina: Befogad és kitaszít a világcímű filmje ezeket a témákat járja körbe egy katolikus és egy buddhista szerzetessel, materialistával, nőgyógyásszal, lombikból született gyerekkel, halálközeli élmény kutatójával, gyógyíthatatlan beteggel és mindenkivel, akitől választ remél.A film személyes gyászmunka. A rendező édesapja elvesztése után a forgatás közben édesanyját is elvesztette. Kérdései azonban mindenki kérdései.

Az alkotó különböző gondolkodású embereket szembesít egymással a filmben, amely próbál pártatlan lenni és minden nézőnek biztosítani azt a szabadságot, hogy önállóan eldönthesse, hogy melyik vallás, vagy megszólaló nézetei számára a legszimpatikusabbak.

És hogy megváltoztathatják-e a szereplők a néző álláspontját a film végére? Megtudhatják, ha megnézik az m1-en Halottak napján, pénteken 23.30-kor.

Filmelőzetes:

A film a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programjának ismeretterjesztő filmes pályázatán nyert 8 millió forintos támogatást 2011-ben.

komment

Címkék: Skrabki Fruzsina

A Médiatanács blogról

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának blogja. A Médiatanács tagjai: Karas Monika elnök, Budai László, Hankiss Ágnes, Szadai Károly és Meszleny László.

Weboldal a médiatörvényről

Ugrás a www.mediatorveny.hu-ra

Mecenatúra – Pályázati tükör

mecenatura_uj_310x222.jpg

A Médiatanács a Facebookon

  

Mecenatúra a Facebookon

                 

A Médiatanács YouTube-csatornája

Iratkozz fel YouTube-csatornámra
süti beállítások módosítása