Véget ért a CineFest filmfesztivál – Mecenatúrás siker az újhullámos alkotások között

2016.09.19. 16:28 :: Sajtoiroda

Emlékezetes évet zár a CineFest miskolci filmfesztivál, hiszen ez az az év, amikor Juliette Binoche is tiszteletét tette a megnyitón, és amikor Makk Károly, a legendás filmrendező életműdíjat kapott. Szeptember 18-án kiosztották a verseny díjait is, a nyertesek közül hárman pedig az NMHH Médiatanácsának díját is átvehették, amely fejenként egymillió forintot jelentett. Filmes sikerről is beszámolhatunk, hiszen a Magyar Média Mecenatúra Macskássy-pályázatán támogatott Balkon című animációs film elnyerte a CineNewWave-különdíját a legszebb képi világért.

cinefest_logo.jpgA tizenharmadik CineFest megrendezését a Médiatanács is támogatta, kifejezve ezzel, hogy a testület elkötelezett a magyar filmművészet sikere mellett. A Médiatanács felajánlásából három film alkotói részesültek egymillió forintos pénzjutalomban: kisjáték- és kísérleti film kategóriában a Tarts ki! (rendező: Charlotte Scott-Wilson), a CineNewWave kategóriában a Mindig csak (rendező: Hartung Attila), az animációs film kategóriában pedig a Szemet szemért (rendezők: Steve Bache, Mahyar Goudarzi, Louise Peter) című alkotás.

Dell'Edera Dávid Balkon című animációs kisfilmje különdíjban részesült a CineNewWave kategóriában, a szakmai zsűri indoklása alapján az alkotás részletgazdagon és magas művészi igénnyel mutatja be az élet fáradhatatlanul manipulatív hétköznapjaiból kivezető utat kereső embert. Az alkotás elkészítését a Médiatanács a Macskássy-pályázaton támogatta.

A fesztiválon további két alkotás volt látható, amely a Magyar Média Mecenatúra programban nyert támogatást, Bucsi Réka LOVE és Tóth Luca Superbia című animációja.

Az alkotóknak ezúton gratulálunk a részvételhez, valamint a különdíjhoz, munkájukhoz pedig további szép sikereket kívánunk!

komment

A Médiatanács blogról

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának blogja. A Médiatanács tagjai: Karas Monika elnök, Budai László, Hankiss Ágnes, Szadai Károly és Meszleny László.

Weboldal a médiatörvényről

Ugrás a www.mediatorveny.hu-ra

Mecenatúra – Pályázati tükör

mecenatura_uj_310x222.jpg

A Médiatanács a Facebookon

  

Mecenatúra a Facebookon

                 

A Médiatanács YouTube-csatornája

Iratkozz fel YouTube-csatornámra
süti beállítások módosítása