Magyar Média Mecenatúra: a második fordulóban két online filmet támogatott a Médiatanács

2012.11.06. 10:52 :: Sajtoiroda

Az idén ősszel húszmillió forintos kerettel indított Neumann János pályázaton újabb támogatottak kaptak lehetőséget, hogy gazdagítsák a magyar online filmes tartalmakat.

A Neumann János-pályázat második elbírálási körében két online filmtervet ítélt nyertesnek a testület. A Médiatanács másfél millió forinttal támogatta a Boróka-Majsa Kft.-t, amely Dr. Rock gyógymódja címen készít filmet a Szegeden közismert Pleskonics András sodró hangulatú drogmegelőző szemináriumairól. A Szegedi Városi Televízióval közösen készülő produkció az alkotók céljai szerint szélesebb nyilvánosság előtt ismerteti meg ezeket az előadásokat, amelyek közismeret rock sztárok életén keresztül mutatják be a néha sikeres, néha kilátástalan küzdelmet a drogfüggőséggel.

A Médiatanács által szintén másfél millió forinttal támogatott másik pályázat a Debreceni Városi Televízió webes szolgáltatásán lesz majd látható, központi témája a mai fiatalok élete. A provokatív kérdések, az újszerű alkotói megvalósítás és az online felület adottságaihoz igazodó elkészítés alapján az alkotók komoly érdeklődésre számítanak a fiatalkutatással foglalkozó rövidfilmjük iránt.

A Médiatanács továbbra is várja azoknak az online műhelyeknek a jelentkezését, amelyek újszerű, közszolgálati videós tartalmakat szeretnének készíteni. A beadás 2012. december 6-ig folyamatos.

A Médiatanács Magyar Média Mecenatúra kétmilliárd forintos programja átgondolt, egységes elvek mentén hangolja össze azokat a támogatási forrásokat, amelyeket a magyar médiumok igénybe vehetnek, hogy színvonalas, közérdeklődésre számot tartó műsorokat készíthessenek, és a nézők sokszínű, tartalmas médiakínálatból választhassanak.

A nyertesekről és a pályázat kiírások további részleteiről a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap Támogatási terület honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.

komment

Címkék: Magyar Média Mecenatúra Neumann János-pályázat

A Médiatanács blogról

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának blogja. A Médiatanács tagjai: Karas Monika elnök, Budai László, Hankiss Ágnes, Szadai Károly és Meszleny László.

Weboldal a médiatörvényről

Ugrás a www.mediatorveny.hu-ra

Mecenatúra – Pályázati tükör

mecenatura_uj_310x222.jpg

A Médiatanács a Facebookon

  

Mecenatúra a Facebookon

                 

A Médiatanács YouTube-csatornája

Iratkozz fel YouTube-csatornámra
süti beállítások módosítása