Tanácskozás médiáról, gyermekekről, médiát használó gyermekekről

2013.09.24. 15:40 :: Sajtoiroda

Van egy hely, ahol a szakmai vélemények találkoznak. Van egy hely, ahol valódi párbeszéd alakulhat ki a kutatók, a médiaszolgáltatók és a döntéshozók között. Van egy hely, ahol javaslatok születhetnek a szükséges változtatásokról, és van egy hely, ahol újra a legfontosabbról, gyermekeink jövőjéről beszélhetünk. Ez a hely a VII. Nemzetközi Médiakonferencia.

Idén szeptember 25-e és 27-e között rendezi meg a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a rangos tanácskozást, ahol ebben az évben is közel száz előadás hangzik majd el a gyermekeket érintő legfontosabb témákban. Neves kutatók, a legjelentősebb médiaszolgáltatók és a hatóság is képviselteti magát a rendezvényen.

122-002-05_nmhh_mediakonferencia7_programfuzet_vegleges-1.jpg

A Médiatanács fontosnak tartja, hogy szakmai véleményeket meghallgatva hozza meg a döntéseit, és azt is, hogy az elmúlt évek tevékenységeiről és eredményeiről képet adjon. Az idei konferencián a testület három tagja is felszólal. Dr. Koltay András arról fog beszélni, hogy milyen jogszabályi lehetőségek vannak és egészíthetnék ki a jelenlegieket, amelyek a gyermekek nagyobb biztonságát szolgálják. Dr. Vass Ágnes a valóságshow-kban és az álreality-kben előforduló tipikus jogsértéseket és az ezzekkel kapcsolatos joggyakorlatot elemzi. Dr. Kollarik Tamás pedig a Magyar Média Mecenatúra program eredményeit ismerteti a közönséggel, amelynek egyik kiemelt célja a televíziós műfajok megújítása, az ifjúsági és gyermektartalmak készítésének támogatása.

A konferencia látogatói egy animációs rövidfilm-válogatást vihetnek haza, melynek darabjait a konferencia szüneteiben is vetítik majd. Ezek a filmek a Magyar Média Mecenatúra program Macskássy Gyula pályázatának finanszírozásával készülhettek el.  De nemcsak a résztvevők láthatják ezeket az alkotásokat. A mecenatúratámogatással készülő rövid tévéfilmeket mindig bemutatják valamelyik televízióban, legtöbbször a közmédia valamelyik csatornáján. Így a színes műfaji palettájú rövidfilmek között ezek a gyermekbarát tartalmak is eljutnak minden televízióval rendelkező család otthonába.

A háromnapos rendezvényen a Médiatanács tagjai mellett az NMHH másik tíz munkatársa tart majd előadást többek között a gyermekek médiahasználatáról kialakult szülői véleményekről, arról, hogy milyen szerepe van a médiának a gyermekek és a fiatalkorúak öngyilkosságának megelőzésében, vagy arról, hogy milyen reklámok jelennek meg a gyermeksávokban.

komment

Címkék: Médiatanács Magyar Média Mecenatúra VII. Nemzetközi Médiakonferencia

A Médiatanács blogról

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának blogja. A Médiatanács tagjai: Karas Monika elnök, Budai László, Hankiss Ágnes, Szadai Károly és Meszleny László.

Weboldal a médiatörvényről

Ugrás a www.mediatorveny.hu-ra

Mecenatúra – Pályázati tükör

mecenatura_uj_310x222.jpg

A Médiatanács a Facebookon

  

Mecenatúra a Facebookon

                 

A Médiatanács YouTube-csatornája

Iratkozz fel YouTube-csatornámra
süti beállítások módosítása