„Nem csak a pénz körül forog a világ”

2013.12.05. 13:55 :: médiatanács

Új Médiatanács által támogatott filmet mutat be a Duna TV

Egy lecsúszott boxoló, aki most gyerekeket tanít, és mindent megtesz egy falu közösségéért. Egy vaksága ellenére táncoló, és a világra nyitottan élő fiatal férfi. Egy rádiós, aki egy közösség érdekében dolgozik, és megtanult együtt élni azzal, hogy kerkesszékbe kényszerült. Három férfi, három sors, egy lényeg. A Magyar Média Mecenatúra programban támogatott Három királyok című dokumentumfilm-sorozat ideális az adventi várakozáshoz.

A rák, a láp és a háló királyának biblikus sorsát 21. századi kistelepüléseken találta meg a rendező, Zsigmond Dezső. A történetek lényegükben összefonódnak és bár önmagukban is egészek, együtt még erősebben képviselik azt a mondanivalót, amit a sorozat elénk akar tárni.

Vajon hogyan gondolkodnánk egy hátrafelé ugrókötelező idős férfiról? Vagy egy vak fiatalról? Esetleg egy férfiról, aki az édesanyjával él? És hogyan gondolkodnánk, ha tudnánk, hogy előbbi guiness rekordot állított fel, a második néptáncol, és élénken érdeklik a népi hagyományok, amiket tovább is visz, a harmadik pedig egyedülálló rádióműsort vezet édesanyja konyhájából?

Tavaly karácsonykor készítettünk interjút Zsigmond Dezsővel, a sorozat rendezőjével. Akkor már készen voltak a forgatással, és kezdődhetett a vágás időszaka. Akkor azt mondta, a filmnek ilyenkor már saját élete van, amibe csak módjával tud beleszólni. Idén decemberben a Duna TV és a Duna World műsorán megtekinthetjük, hogy mi volt a felvett nyersanyag akarata. Ha kíváncsiak az rendező előző évi gondolataira a filmről, akkor olvassák el az interjút itt!

A Három királyok epizódjai az alábbi időpontokban tekinthetőek meg:

Duna World:

1. rész: A rákok királya - 2013. december 5., 21:55

2. rész: A láp királya -  2013. december 12,. 22:00

3. rész: A háló királya - 2013. december 19., 21:55

A második és harmadik részt megtekinthető  a Duna Televízió műsorán is:

2. rész: A láp királya -  2013. december 11., 12:25

3. rész: A háló királya - 2013. december 18. 12:25

komment

A Médiatanács blogról

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának blogja. A Médiatanács tagjai: Karas Monika elnök, Budai László, Hankiss Ágnes, Szadai Károly és Meszleny László.

Weboldal a médiatörvényről

Ugrás a www.mediatorveny.hu-ra

Mecenatúra – Pályázati tükör

mecenatura_uj_310x222.jpg

A Médiatanács a Facebookon

  

Mecenatúra a Facebookon

                 

A Médiatanács YouTube-csatornája

Iratkozz fel YouTube-csatornámra
süti beállítások módosítása