László Zsolt Batthyány bőrében

2014.03.07. 11:01 :: Sajtoiroda

Ma este mutatják be az Utolsó órák című új, magyar tévéfilmet, ami Batthyány Lajos életének végéről, a siralomházban töltött óráiról szól, és amelyet a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program Fehér György pályázata keretében támogatott. A főbb szerepeket Sipos Vera, Kováts Zsolt és Szabó-Kimmel Tamás játsszák.

jo_kep_utolso_orak.jpg

Senkinek nem kell bemutatnunk Magyarország első felelős miniszterelnökét, akit 1849-ben halálra ítéltek és kivégeztek. De vajon milyen lelki folyamatok vezették el a mártírságig? Mindig egyértelmű volt számára, hogyan cselekedjen? Milyen belső harcokat kellett megvívnia a magát az igazságszolgáltatásnak önként átadó grófnak? A film László Zsolt főszereplésével ezeket az érzelmi vonulatokat mutatja be.

A történet során Batthyány Lajos előtt különböző alakokban jelenik meg a kísértés, hogy rávegye, írjon egy kegyelmi kérvényt. Ám ő képtelen könyörögni a kegyelemért, a hóhér kötelét pedig méltatlannak tartja. A kivégzőosztag elé lépve már nincs benne semmi heroikus, nincs benne semmi magasztos, csak egy ember, akit nem törhettek össze, akitől nem vehették el a hitét.

A filmet Vecsernyés János rendezte, aki a nemrég bemutatott, A rajzoló című, szintén a Médiatanács által támogatott film operatőre volt, a nevéhez köthető továbbá a Szabadság, szerelem, az Üvegtigris 2. és a Zuhanórepülés című filmek operatőri munkája is.

A Batthyányról szóló tévéfilmet ma este 21.20-tól láthatják az M1 műsorán.

A filmhez jó szórakozást és tartalmas kikapcsolódást kívánunk!

komment

Címkék: Médiatanács Magyar Média Mecenatúra Fehér György Utolsó órák

A Médiatanács blogról

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának blogja. A Médiatanács tagjai: Karas Monika elnök, Budai László, Hankiss Ágnes, Szadai Károly és Meszleny László.

Weboldal a médiatörvényről

Ugrás a www.mediatorveny.hu-ra

Mecenatúra – Pályázati tükör

mecenatura_uj_310x222.jpg

A Médiatanács a Facebookon

  

Mecenatúra a Facebookon

                 

A Médiatanács YouTube-csatornája

Iratkozz fel YouTube-csatornámra
süti beállítások módosítása