Természetközeli hétvégi hűsölés a Médiatanácstól

2015.07.17. 11:32 :: Sajtoiroda

A nyári hétvégéket legjobb a szabadban tölteni, de az sem marad természetközeli élmény nélkül, aki ezen a hétvégén inkább a televíziózást, ezen belül pedig a mecenatúrás alkotásokat választja. Az erdélyi nézők egy ökofalu sajátos és természetes világába pillanthatnak be. A Tisza kedvelői érdekes dokumentumfilmet láthatnak a folyót szennyező pillepelackról, a gyerekek és fiatalok pedig jót derülhetnek a Gyurmók legújabb részén. A filmek megtekintéséhez kellemes kulturális élményt kívánunk!

Bárka vagy fészek?

Erdély TV, július 18., szombat, 22.00
                   július 20., hétfő, 13.25
                   július 22., szerda, 13.55

A film célja, hogy bemutassa egy ökofalu életének sajátos harmóniáját és az ott lakók motivációit. A cím két jelképet állít a középpontba: a bárka az átmenekítés eszköze; a fészek az utódgenerálásé, a folytatásé. A szereplőket hallgatva végigkísérjük őket szokásos napi teendőiken is, míg lassan beesteledik és a falu a környező természettel együtt nyugovóra tér. A filmet a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program Ember Judit-pályázatán támogatta. A rendezővel, Fáy Rékával készített interjúnkat ITT olvashatják.

Valamit visz a víz

Spektrum TV, július 18., szombat, 7.00
                         július 19., vasárnap, 7.00

pille.jpgA roadmovie- és realityelemeket ötvöző sorozat ötlete akkor fogant meg a készítők, Molnár Attila Dávid producer és Tóth Zsolt Marcell rendező fejében, amikor három évvel ezelőtt a Tokaj menti vizekre mentek forgatni arról, hogy az ár hogyan mossa el a parti fecskék fészkét. Akkor szembesültek azzal a látvánnyal, hogy az árral pillepalackok ezrei úsznak le a Tiszán. Kiderült, hogy ez minden áradáskor megtörténik, ezért döntöttek az eset megörökítéséről, amelyet a Médiatanács a Kollányi Ágoston pályázat keretében támogatott. Az alkotókkal készült interjúnkat ITT olvashatják.

Gyurmók

Van köztünk egy színes – M2, július 19., vasárnap, 15.25

csc_0200.jpgA 2015-ös Kecskeméti Animációs Filmfesztivál legjobb térbeli animációját az M2-n is megnézhetik! A Gyurmók, vagyis azok a lények, akik egy gyerekszoba íróasztalában rejtőznek, kicsik, képlékenyek, de elszántak, kicsiknek és nagyoknak egyaránt önfeledt szórakozást kínálnak. Kapitány Frigyes abszurd humorú ötperces történeteit a Médiatanács a Macskássy-pályázaton támogatta. A rendezővel készített interjúnkat ITT olvashatják.

komment

Címkék: ajánló Médiatanács Magyar Média Mecenatúra

A Médiatanács blogról

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának blogja. A Médiatanács tagjai: Karas Monika elnök, Budai László, Hankiss Ágnes, Szadai Károly és Meszleny László.

Weboldal a médiatörvényről

Ugrás a www.mediatorveny.hu-ra

Mecenatúra – Pályázati tükör

mecenatura_uj_310x222.jpg

A Médiatanács a Facebookon

  

Mecenatúra a Facebookon

                 

A Médiatanács YouTube-csatornája

Iratkozz fel YouTube-csatornámra
süti beállítások módosítása